Cuma, Nisan 26, 2024

Lenovo, Smart Docks Ailesini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2021’de teknolojik gelişmeler son hızıyla yaşanmaya devam ederken teknoloji üreticisi Lenovo, yeni ThinkPad Thunderbolt 4 ve USB-C Universal ve Smart Docks’u duyurdu. Lenovo, aygıt yazılımı güncellemelerinin sessizce algılanmasına, indirilmesine ve kurulmasına izin verdiği için onlara Smart Docks adını veriyor.

Microsoft Azure Sphere tarafından desteklenen bu Smart Dock’lar, son kullanıcı üretkenliğini kesintiye uğratmadan ve bir bilgisayarın bağlanmasına gerek kalmadan güncellemeler, cihaz yönetimi ve bağlantı noktası durumu izleme için uzaktan yetenekler sağlayarak işlevselliği daha da geliştiriyor.

ThinkPad Universal USB-C Smart Dock:

ThinkPad USB C Dock 1
Lenovo, Smart Docks Ailesini Tanıttı! 3

Bu modele baktığımız zaman bağlantı noktasında Bluetooth, RJ45 Ethernet ve WiFi teknolojilerini desteklediğini görüyoruz. Maksimum üç adede kadar ekran bağlayabildiğimiz bu dock, 3 adet ikinci nesil USB-A portu (10 Gbps’e kadar ve bir tanesi her zaman şarj etmek için) 2 adet USB-A 2.0 ve bir adet USB Type-C bağlantı noktası olduğunu görüyoruz.

ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Smart Dock:

Thinkpad Thunderbolt dock 1
Lenovo, Smart Docks Ailesini Tanıttı! 4

Bu modelde ise iki adet DisplayPort 1.4, bir adet HDMI 2.1 ve bir adet Thunderbolt 4 video bağlantı noktaları yer alıyor. Dört adet 4K görüntü aktarımı sağlayan bağlantı noktası ve bir adet 8K görüntü aktarımı sağlayan bağlantı noktası mevcut. Windows, Linux, Chrome ve macOS işletim sistemleri ile uyumlu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler