Salı, Nisan 16, 2024

Lenovo, Tasarımı Yenilenen ThinkPad X1 Extreme Gen 4’ü Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo bugün, profesyonel tüketicileri hedefleyen yeniden tasarlanmış ThinkPad X1 Extreme Gen 4 dizüstü bilgisayarını duyurdu. Bu yeni ThinkPad X1 Extreme, en yeni 11. Nesil Intel Core i9 H-Serisi vPro işlemciler ve en yeni NVIDIA GeForce RTX Dizüstü Bilgisayar ekran kartları, 64 GB’a kadar DDR4 bellek ve çift Katı Hal Sürücüsüne (SSD) sahip. Sorunsuz bağlantı için bu dizüstü bilgisayarı isteğe bağlı 5G Kablosuz WAN ile de yapılandırabilirsiniz. ThinkPad X1 Extreme Gen 4, Görüntü tarafında 4K’ya kadar çözünürlük ve Dolby Vision ile uçtan uca 16 inç ekrana sahip.

ThinkPad X1 Extreme Gen 4’ün öne çıkan özellikleri:

  • Yalnızca 17,7 mm inceliğinde ve 1,81 kilogram ağırlığında olan X1 Extreme Gen 4, çok katmanlı güçlendirilmiş karbon fiber ile kaliteli hissiyat sunuyor.
  • Lenovo mühendisleri, NVIDIA RTX ile yapılandırılmış modeller için üç yeni tamamlayıcı soğutma sistemi geliştirdi. Bir hibrit soğutma sistemi, yoğun grafiklerin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için hem geleneksel ısı borularını hem de büyük bir buharlı soğutma teknolojisini kullanıyor.

    Klavye hava girişi, dökülme direncini korurken fanlardan geçen soğuk hava akışını artırıyor. Son olarak, çift baypas tasarımı, ısı yalıtımını iyileştirmek için havanın soğutma sisteminin üstünden ve altından akmasına izin veriyor.
  • Dört kenarlı dar çerçeve tasarımıyla çevrili yeni 16 inç 16:10 en boy oranlı ekran, 1,81 kg (3,99 pound) ağırlığındaki 17,7 mm’lik bir kasaya yerleştirildi.
  • Ekran seçenekleri, 4K çözünürlüğe sahip 600 nit’e kadar parlaklık, ultra canlı görüntü kalitesi için Dolby Vision HDR ve düşük mavi ışık teknolojisi sunuyor. Dokunma, kalem ve fabrika renk kalibrasyonu özelliği de isteğe bağlı.
  • Çarpıcı görsellere güç vermek için, NVIDIA GeForce RTX 3050Ti, NVIDIA RTX 3060, RTX 3070 veya RTX 3080 Dizüstü Bilgisayar Ekran Kartları tarafından sağlanan yüksek performanslı mobil grafik seçenekleri de mevcut, ek olarak 16 GB GDDR6 belleklere de sahip.
  • Bağlantı konusunda ise Intel Wi-Fi 6E3 ve isteğe bağlı 5G Kablosuz WAN1 sunuluyor.
  • X1 Extreme Gen 4, 64 GB’a kadar DDR4 bellek ve iki adet 2 TB M.2 PCIe Gen 4 SSD ile yapılandırılabilir ve standart 90 Whr (Watt saat) pil 10,7 saate kadar pil ömrü sunuyor.
  • Yeni tasarım, gelişmiş video konferans kalitesi için bir FHD veya FHD Kızılötesi web kamerasını içerisinde barındırıyor ve elbette fiziksel bir kamera deklanşörü içeriyor. Eğlence ve Birleşik İletişim, kullanıcıya kristal netliğinde ses veren Dolby Atmos Hoparlör Sistemi ile daha da geliştirildi ve uzak alan mikrofonları bunların net bir şekilde duyulmasını sağlıyor.
  • Güvenlik ve kullanım kolaylığı deneyimi de unutulmadı. Parmak izi okuyucusu, Windows Hello™ üzerinden daha kolay oturum açmak için güç düğmesine entegre edildi, daha büyük bir 115 mm dokunmatik yüzey, bu kontrol yöntemini efsanevi TrackPoint’e tercih eden kullanıcılara hitap ediyor ve hızlı erişim tuşları, sesli ve görüntülü aramaların hızlı yanıtlanmasına ve kapatılmasına olanak tanıyor.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler