Perşembe, Nisan 25, 2024

Acer’dan 17 inçlik Chromebook!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Acer, gelecek haftaki sanal Computex ticaret fuarı öncesinde, endüstrinin ilk 17 inç boyutundaki adını Chromebook verdiği ürünü duyurdu. Kişisel mobil bilgi işlemde uzun süredir genel eğilim, cihazları küçültmekti, ancak modern akıllı telefonların kanıtladığı gibi, her zaman büyük ekranlı cihazlar için bir pazar olacak ve Acer bu demografiyi aşağıdaki gibi düşük maliyetli bir cihaz ile hedefleyerek akıllıca davranmaktadır. Karşınızda Acer Chromebook 317.

Acer Chromebook 371 (model numarası olarak CB317-1H), Intel Celeron N4500 çift çekirdekli işlemciden gücünü alıyor ve grafik cephesinde yine Intel’in UHD Graphics kartlarından faydalanıyor 4GB LPDDR4X RAM’ler tarafından çalıştırılıyor, dar çerçevelerde çerçevelenmiş parlama önleyici kaplamaya sahip 17,3 inç FHD IPS LCD ekrana sunuyor. Sistem, microSD kart yuvası ile genişletilebilen 64 GB dahili depolama ile geliyor.

Tek renk ile geliyor!

Cihazın diğer teknik özellikleri arasında 802.11 a / b / g / n / ac / ax Wi-Fi bağlantıları, Bluetooth 5.0 bağlantı desteği, toplam dört adet USB bağlantı noktası ve üç hücreli lityum iyon pil bulunuyor. Pil ile kullanımda ise 10 saatlik bir kullanım süresi sunduğu da belirtiliyor. Ayrıca isteğe bağlı bir arkadan aydınlatmalı klavye, sayı merkezli çalışma için entegre 10 tuşlu sayısal tuş takımı ve iki adet yukarıya doğru çalışan hoparlör yer alıyor.

Büyük ekran bazı kişilere çekici gelse de, ekstra ağırlık maliyeti olarak geri dönüş yapıyor. Chromebook 371, 0,89 inç yüksekliğinde ve 15,8 inç genişliğinde ve 10,5 inç derinliğinde. Ayrıca cihaz alışılmışın dışında tek renk seçeneğine sahip, ışıltılı gümüş renk ile birlikte geliyor ve 5,29 pound ağırlığında.

Tayvan merkezli teknoloji devlerinden Acer’ın Chromebook 317 dizüstü bilgisayarının Haziran ayı itibariyle 379,99 dolardan başlayan fiyatlar ile Kuzey Amerika’da satışa sunulması planlanılıyor.

Chromebook dizüstü bilgisayarların işletim sistemi olan ChromeOS’i denemek istiyorsanız ilgili rehberimize göz atabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler