Cuma, Nisan 19, 2024

LG, Akıllı Telefon İşini Sonlandırabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

LG, uzun süredir akıllı telefon işinde yer alsa da, Android amiral gemilerinin modern günlerinde şirket ayak uydurmak için mücadele ediyor. Son zamanlarda LG, Velvet ve Wing telefonlar gibi tamamen farklı tasarımlara sahip akıllı telefon markasına olan ilgiyi canlandırmaya çalıştı. Ancak, LG’nin mobil işi için sonlara gelmiş olabiliriz.

LG CEO’su Kwon Bong-Seok, mobil sektördeki altı yıllık düz mali kayıpların ardından, akıllı telefon işi hakkında “LG’nin soğuk bir karar vermesinin zamanı geldi” açıklamalarında bulundu. Bu alıntı, mesajın LG çalışanlarına dahili olarak gönderilmesinden sonra The Korea Herald tarafından belirtildi.

lg akilli telefon isini sonlandirabilir 1

Görünüşe göre LG, akıllı telefon işini satmaya, küçültmeye ya da pazardan tamamen çekilmeyi planlıyor. Böyle bir durumda, LG’nin mobil bölümündeki çalışanların yüzde 60‘ı farklı alanlara yeniden atanabilir.

LG mobil çalışanlarının geri kalan yüzde 40‘ı ya kalır, işletmenin küçültülmüş bir sürümünü daraltılmış kapsamla çalıştırır ya da bölüm kapatılırsa çalışanlar işi bırakmak zorunda kalabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler