Cuma, Nisan 19, 2024

LG G7 ThinQ Kullanıcıları Güncelleme İçin Biraz Bekleyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

2018 yılının ikinci çeyreğinde satışa sunulan LG firmasının taze amiral gemisi modeli LG G7 ThinQ, hoş olmayan bir durumla gündeme geldi. Aktarılana göre söz konusu telefon için düzenlenen Android 9.0 Pie güncellemesi, 2019 yılının 2. çeyreğini bulabilir. Bu süre zarfında kullanıcıların sabırla beklemesi gerekiyor. 2019 yılının ilk çeyreğinde dağıtıma çıkacak olan Android Pie güncellemesinin G7 ThinQ‘e gelişi rötarlı olacak.

Muhtemelen Mart’tan Sonra Gelecek

Android platformunun iOS platformuna karşı yenik düştüğü en büyük etkenlerden biri, yazılım güncellemelerinin dağıtım süreci. 

Apple şirketinin güncelleme dağıtımı konusundaki hassasiyetine baktığımızda, takdire şâyan bir hız görüyoruz. Şirket; en yeni modelleriyle birlikte, eski sayılabilecek modellerine de yazılım güncellemesini geciktirmiyor. Fakat Android platformuna geldiğimizde, işlerin değiştiğini görüyoruz.

LG G7 ThinQ Türkiyede Ne Kadar Fiyata Satılacak ÖNE ÇIKAN jpeg

Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi; yüzlerce, belki de binlerce model akıllı cep telefonunda kullanılıyor. Bu sebepten dolayı, söz konusu işletim sisteminin gerekli cihazlara uygun hale getirilmesi uzun sürebiliyor.

Bu noktada işletim sistemini seçili cep telefonu modellerine uyarlama işini Google değil, cihazların sahipleri yapıyor. Bu durumda da, şirketten şirkete yeni yazılım güncelleme süreçlerinde büyük farklılıklar oluşuyor. Elektronik ürün pazarında büyük bir paya sahip olan LG şirketi de, bazı noktalarda güncelleme işini geciktiriyor. 

Şirket, bulunduğumuz yılın 2. çeyreğinde ülkemizde satışa çıkardığı LG G7 ThinQ modeline Android 9.0 Pie güncellemesini sunacağının sözünü vermişti. Fakat bu güncelleme, kullanıcıları birkaç ay bekletecek gibi duruyor.

2019 yılının ilk çeyreğinde dağıtıma çıkacak olan Android Pie güncellemesi, LG şirketinin elinden geçtikten sonra G7 ThinQ için sunulacak.

Söz konusu güncelleme, ilk olarak Güney Kore’de kullanıcılarla buluşacak. Bahsi geçen Android Pie güncellemesinin diğer ülkelerle buluşması ise, Mart ayından sonra gerçekleşecek. Yani şuanki tahminler o yönde…

Bu konuda LG şirketinin vermiş olduğu net bir tarih bulunmamakta. Fakat çok gecikmeden, somut duyuruların yapılacağını düşünüyoruz.

Bırakın hocalar; geç olsun, güç olmasın. Bırakalım da adamlar sorunsuz bir güncelleme yayınlasınlar. Tabi sorunsuz bir yazılım güncellemesi ihtiyaç duydukları tek şey zamansa…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler