Cuma, Nisan 26, 2024

LG, Teknolojik Yüz Maskesini Gelecek Ay Piyasaya Sürecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

LG, yüksek teknolojiye sahip, havayı temizleyen yüz maskesinin güncellenmiş bir versiyonunu, LG PuriCare Giyilebilir Hava Temizleyicisini duyurdu. Şirket, fiyatlandırma veya yaygın kullanılabilirliği açıklamadı, ancak PuriCare’in önümüzdeki ay Tayland’da “yerel düzenleyiciler tarafından onaylandıktan sonra takip edilecek diğer pazarlarla” piyasaya çıkacağını belirtti. Devam eden pandemi ve yaygın hava kirliliği arasında, bunun gibi ürünlere olan talebin artacağı muhtemel.

LG, havayı filtrelemek için değiştirilebilir hava filtreleri ve yerleşik fanlar kullanan maskeyi ilk kez geçtiğimiz sene duyurdu. LG, yeni versiyonun daha küçük ve daha hafif bir motora ve ayrıca kullanıcının sesini yükselten dahili mikrofonlara ve hoparlörlere sahip olduğunu söylüyor. (Orijinal maskenin videosu, konuşmayı oldukça etkili bir şekilde boğduğunu gösteriyor.) LG’nin VoiceON adını verdiği ikinci teknoloji, “kullanıcıların ne zaman konuştuğunu otomatik olarak algılıyor ve yerleşik hoparlör aracılığıyla seslerini yükselterek karşı tarafa iletiyor.”

LG, Razer’ın Project Hazel maskesiyle (bu yıl içinde sınırlı sayıda gelecek) benzer bir kurulum sunan bu tür bir ses yükseltme teknolojisini bir yüz maskesine koyan ilk şirket değil. Razer’ın maskesinde de LED aydınlatma var.

LG PuriCare Wearable 05
LG, Teknolojik Yüz Maskesini Gelecek Ay Piyasaya Sürecek! 2

Yeni LG PuriCare maskesi 94 gram ağırlığında, dahili 1.000 mAh bataryaya sahip ve USB üzerinden iki saat içerisinde şarj olabiliyor. LG, tek seferde sekiz saate kadar takmanın yeterince rahat olduğunu iddia ediyor.

LG’nin maskesi her ne kadar havayı temizleyebilme yeteneğine sahip olsa dahi bazı hava temizleme filtreleri gibi COVID-19’a karşı özel filtrelere sahip değil. Yine de eğer aranızda bu maskeye sahip olmak isteyen kişiler varsa kullanacağı zaman ek önlemler almayı ihmal etmemeli.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler