Cuma, Nisan 26, 2024

Logitech G435 İncelemesi! Alınır mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Logitech, birkaç hafta kadar öncesinde Logitech G435 yeni oyuncu kulaklık modelini Türkiye pazarına getirdi. Markanın yeni oyuncu kulaklığı tanıtıldığı zaman bilgi vermiştik. Şimdi de bu iddialı kulaklığın incelemesiyle karşınızdayız.

Söylendiği kadar hafif mi? Ergonomi yapısı ne kadar başarılı? Fiyat ve ürün performansı açısından değerlendirecek olursak nasıl? Ve en önemlisi de alınır mı? Soruları sorduk. Hadi artık cevaplara. 🙂

Logitech G435 Tasarımı Nasıl?

Logitech markasının bu üründe bir iddiası var. Kulaklığın oldukça hafif olduğu söyleniyor. Piyasadaki en hafif kafa üstü kulaklık modeli mi bilmiyorum ama gerçekten söylendiği gibi kulaklık oldukça hafif. Sadece 165 gram gibi bir ağırlık var.

Ağırlığın bu kadar düşürülmesinde birkaç etken olduğunu düşünmekteyim. Mesela harici bir mikrofon kullanılmaması, iç kısımda ek kılıflara ya da perdelere yer verilmemesi gibi.

Logitech G435

Genel tasarıma baktığımız zaman ise sade bir kulaklık bizi karşılıyor. Aslında tasarım biraz daha kullanımı pratikleştirmek adına düzenlenmiş diyebilirim. Kulak başlıklarına doğru dışarıdan gözüken kıvrımlı kablo detayı tasarıma renk katılmak istenen noktalardan biri olmuş. Onun dışında standartları yakalayan bir kafa bandı kullanılmış.

Kulak yastıklarına geldiğimiz zaman ise konforu ve biraz da görselliği öne çıkaran bir tasarım var. Ses yalıtımlı olan kulak yastıkları, kulağınızı da serin tutacak şekilde kumaşla geliyor. İç malzeme ise yine birçok modelde olduğu gibi hafızalı köpük.

Logitech G435

Kulak yastıklarının ses yalıtımı başarılıyken, burada bir de eleştirimiz olacak. Tam iç kısımda, yani sesin geldiği sürücülerin içerisinde bulunduğu kapakta herhangi bir kaplama malzemesi yok. Direkt plastik bırakılmış. Burada bir kumaş, basit bir perde olabilir.

Onun dışında tasarım kısmında söyleyeceğim bir başka nokta ise harici bir mikrofonun olmaması. Belki bu tercihte kullanıcıya bırakılabilirdi. Çıkarılabilir mikrofon kullanılabilirdi.

Son olarak tasarımda renklerin artısından söz etmek isterim. Logitech G435 çok renkli bir kulaklık. 3 renk sunuluyor. Ama aslında renk içinde renk var. Renkler;

  • Kırık beyaz ve Lila
  • Siyah ve Neon Sarı
  • Mavi ve Ahududu olarak belirlenmiş.

Logitech G435

Renk konusunda kesinlikle başarılı diyebilirim. Canlı hoş bir görüntüsü var.

İç Tasarım Nasıl?

Biliyorsunuz ürünlerin içini açmadan bırakmıyoruz. Söz konusu hafifliği ile öne çıkan bir kulaklık olunca, yine içini açmadan bırakmayalım dedik. Logitech G435, sol kısımda 4 vida ile tutturulmuş. Kulak yastıklarını çıkarıp, vidaları açtığınız zaman direkt olarak sürücüler karşınıza çıkıyor. Ek bir donanıma yer verilmemiş.

Sağ kısım ise aynı şekilde basit değil. Bu kısımda da sürücüler var ama ek olarak kontrol butonları yer aldığı için biraz daha komplike bir yapı söz konusu.

Üretim Artısı

Logitech bu üründe, doğayı korumaya yönelik bir anlayış benimsemiş. Ürünün kendisinde %22 oranında, geri dönüşümden elde edilen plastik kullanılmış. Ama sadece ürünle kalınmamış. Üretim kısmında da paketleme kısmında da çevreci üretim için birçok adım atılmış.

Bu detayımızı da verdikten sonra artık tasarımı geçiyorum. Tasarımda ek sorunuz varsa, hemen yorumlara beklerim. 🙂

Tasarım Notları

  • Sol Kısımda Kontrol Butonları: Şarj girişi, mikrofon açma ve kapama, ses kontrol, güç tuşu.
  • Ağırlık: 165 gram
  • Kaç Renk Var?: 3 renk
  • Boyutları: 163 mm X 170 mm X 71 mm

Tasarım Artıları

  • Oldukça esnek bir yapıda.
  • Çevreci üretimle üretilmesi
  • Renklerinin canlılığı ve çok seçenek olması

Tasarım Eksileri

  • Harici bir mikrofon kolu olabilirdi.
  • Kulak başlarında iç kısımda herhangi bir kaplama malzemesi yok. Direkt plastik bırakılmış. Kumaş ya da perde yok.

Logitech G435 Teknik Özellikleri

Evet geldik şimdi bu minik canavarın neler yapabileceğine. Kulaklıkta 40 mm sürücülere yer verilmiş. Elbette çok üst düzey bir ses deneyimi beklememek lazım. Biraz daha fiyat performans sınıfı olarak görecek olursak, ses deneyimi gayet iyi diyebiliriz.

Discord sertifikasına sahip olan 40 mm ses sürücüleri, Windows Sonic, Tempest 3D AudioTech ve Dolby Atmos ile de tam uyumlu. Dediğim gibi başarılı bir ses deneyimine sahip. Kendi sınıfı için.

Logitech G435

Diğer taraftan bağlantı kısmında ise iki seçenek var. Bluetooth üzerinden bağlantı yapılabildiği gibi, LightSpeed kablosuz bağlantısını da kullanabiliyorsunuz. Hatta bu şekilde Mac, PS5 ya da PS4 ile bağlantı kurmanız da mümkün.

Kulaklığın pil konusuna gelecek olursak Logitech G435, iddialı bir pil süresi sunuyor. 18 saat kadar pil dayanma süresi var.

Tabii ki sizin nasıl kullandığınız da burada önemli bir etken. Ama genel olarak tek şarj ile 18 saate varan kullanım elde edebiliyorsunuz. Şarj için ise USB Type C girişi mevcut. Hızlı şarj gibi bir iddia yok ama bence kulaklık yeterince hızlı şarj oluyor.

Logitech G435

Son olarak mikrofon kısmından da söz edelim. Tasarım bölümünde bahsettiğimiz gibi ek bir harici mikrofon kullanılmamış. Dahili mikrofon var ve dahili mikrofon, gürültü azaltma ile geliyor. Çok başarılı mı derseniz %70-80 derim. Ama kişisel kullanım için yeterli olacaktır.

Teknik Özellikler Özet

  • Sürücüler: 40 mm
  • Frekans Yanıtı: 20 Hz – 20 kHz arası
  • Empedans: 45 Ohm
  • Hassasiyet: 83,1 dB SPL/mW
  • Maks ses düzeyi: <85 dB’de isteğe bağlı sınırlayıcı ile <100 dB
  • Kullanım Mesafesi: 10 metre
  • Bağlantı: Bluetooth ya da LightSpeed
  • Pil Dayanma Süresi: 18 saate kadar
  • Logitech G435 Fiyatı: Fiyat 1400-1500 TL arasında değişiklik göstermekte.

Kaçırmayın: Logitech MX Keys Mini Lansmanı Yapıldı

Alınır mı?

Ses kalitesi, aynı ürün sınıfında yer alan kulaklıklara göre başarılı. Bir Beats kalitesi beklemeyin ama gayet yeterli diyebiliriz.

Tabii ki mikrofon gibi eksi yönleri de var ama döviz kuru nedeniyle benzer modellerde de fiyatlar yüksek. Böyle bakıldığı zaman Logitech G435, alınabilecek bir kulaklık olarak görüyorum. Zaten Logitech kalitesi var işin ucunda.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler