Cumartesi, Nisan 20, 2024

Logitech G703 ve G403 İncelemesi! Alınır mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Logitech’in oyuncu ekipmanları konusunda ne kadar ünlü bir marka olduğunu biliyoruz. Marka bu alanda birçok kategoride ürün sunuyor. Direksiyon setlerinden tutun, oyuncu serisi mouse modellerine kadar birçok ürünü mevcut. İşte bugün inceleme masamızda konuk edeceğimiz Logitech G703 ve G403 modelleri de yine markanın, iddialı oyuncu ekipmanları arasında yer alıyor.

Tasarım olarak nasıl ürünlerden söz ediyoruz? Teknik özellikler konusunda nasıl avantajları var? Logitech bu serilerden ne gibi artılar sunmuş? İncelememize geçelim ve sorulara cevap bulalım.

Logitech G703 ve G403 İncelemesi – Tasarımlar Nasıl?

İki mouse modelinde de aynı tasarım yapısı kullanılmış. Bu nedenle tasarım konusunda ikiliyi ayrı ayrı ele almayacağız. Dışarıdan baktığınız zaman tek fark, wireless model olan G703 serisinde şarj kablosunun farklı olması.

Tasarımlara baktığımız zaman ise ergonomik bir yapıyla karşı karşıya kalıyoruz. Logitech G703 ve G403 modelleri rahat kavrana bilmesi adına ergonomik bir yapıyla tasarlanmış.

Yine mouse rahat kullanılsın ve terleme yapmasın diye, yan kısımlarda da kauçuk malzeme kullanıldığını görüyoruz.

Logitech G703 ve G403

Işıklandırma kısmında ise hem arka kısma doğru yer alan logoda hem de top üzerinde RGB aydınlatmanın yer aldığını görüyoruz. Soft aydınlatma da bir hayli şık duruyor diyebiliriz.

Tasarım konusunda önemli bir artı daha var. O da iki mouse modelinde de sunulan ayarlanabilir ağırlıklar. Kullanımınıza göre ağırlıkları ayarlamak mümkün. Kullanıcı deneyimini iyileştirme adına atılmış güzel bir adım olarak görülebilir.

İç Tasarımlar Nasıl?

Her zaman olduğu gibi dış tasarıma baktıktan sonra Logitech G703 ve G403 modellerinin iç tasarımına da bakacağız. İki mouse için de alt kısımda yer alan vidaları sökerek kolayca dış kasayı çıkarmak mümkün.

İç tasarıma baktığımız zaman, merkez üzerinde sensörün yerleştirildiğini ve alt kısımda da mikro işlemci ARM-Cortex’e yer verildiğini anlıyoruz. İç tasarım gayet muntazam diyebiliriz.

Tasarım Ek Detaylar

  • G703 Ölçüler: 124 mm X 68 mm X 43 mm
  • G703 Ağırlık: 107 gram
  • G403 Ölçüler: 124 mm X 68 mm X 43 mm
  • G403 Ağırlık: 87.3 gram
  • G403 Kablo uzunluğu: 2,10 m
  • Programlanabilir Tuş Sayısı: 6 adet
  • RGB Aydınlatma: Var
  • Ek Ağırlık: 10 gram, isteğe bağlı takılabiliyor.

Tasarım Artıları

  • İsteğe bağlı olarak 10 gram ağırlık kullanılabiliyor. Kutudan çıkıyor.
  • Ergonomik bir yapı var. Kullanım rahat.
  • RGB Aydınlatma oldukça başarılı.

Tasarım Eksileri

  • Kablo tercihi çok iyi değil. Örgü tip kablo kullanılabilirdi. Kablosuz modelin şarj kablosunda da yine ince bir kablo tercihi var.
  • Logitech G703 ve G403 tasarımlarını ele aldığımıza göre, oyuncuları asıl ilgilendiren kısım yani teknik özellikler bölümüne geçelim.

Logitech G703 ve G403

Logitech G703 ve G403 Teknik Özellikleri Neler?

Teknik özellikler açısından da değerlendirecek olursak yine bu iki model arasında çok büyük farklılıklar olmadığını söyleyebiliriz. Biri kablosuz biri kablolu bir model olarak gözüküyor. Bu nedenle yine tek başlık altında iki serinin de özelliklerini verelim.

Logitech G703 ve G403 modellerinde sensör olarak PMW3366 sensörler kullanılıyor. Çözünürlük kısmında 200 ile 12.000 DPI arasında değerler sunulmakta.

Maksimum hızlanma değerleri ise 40G olarak belirlenmişken, maksimum hız değeri ise 400 IPS olarak sunuluyor.

İki modelde de mikro işlemci olarak ise 32-Bit ARM mikro işlemci kullanılmakta. Burada önemli bir detay da var. İki seride de cevap süreleri 1 ms seviyesinde.

Kablosuz modelde bunu sağlamak adına Logitech,  ışık hızı kablosuz adını verdiğimiz teknolojisini kullanıyor. Zaten Logitech G703 Lightspeed adının da buradan geldiğini görüyoruz.

Teknik özellikler konusunda vereceğimiz son detay ise ayarlamalar üzerine olsun. Her iki modelde de G-Hub üzerinden özelleştirmeler yapabiliyorsunuz. Yaptığınız özelleştirmeler dahili hafıza üzerinde kayıt altına alınabiliyor ve farklı bir cihazda da kullanabiliyorsunuz.

Logitech G703 ve G403

Teknik Özellikler Özet

  • Sensör: PMW3366
  • Çözünürlük: 200 – 12.000 DPI
  • Maks Hızlanması: 40G
  • Maks Hız: 400 IPS
  • Mikroişlemci: 32-bit ARM
  • Tepki Hızı: 1 ms

Sonuç ve Değerlendirme

Logitech G703 ve G403 modelleri çok yeni modeller olmasa bile, sunduğu özelliklerle hala tercih edilebilecek modeller arasında yer alıyor. Tek olumsuz nokta ise buradaki fiyat dengesi olacak. İki mouse için de döviz kurunun da etkisiyle beraber fiyatların yüksek olduğunu belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. 400 ips fps oyunları için yeterli olurmu çünkü kullandığım bazı farelerde bu değer düşük olduğu için fareyi hızlı kaydırma sonucu imlecin ekranda duraksama durumunu gözlemlemiştim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler