Salı, Nisan 23, 2024

Lucid Motors, Nvidia’nın Drive Hyperion Platformunu Kullanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Nvidia açılış konuşmasında şirket, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lucid Motors ile ortaklık kurduğunu resmi olarak duyurdu ve buna karşılık olarak otomobil üreticisi Lucid Motors, mevcut gelecekteki modelleri için Nvidia’nın yeni Drive Hyperion platformunu otonom sürüş için kullanacağını belirtti.

Hyperion platformu; Tesla’nın özel otonom sürüş çipine benzer ve üreticilerin sürüş özelliklerini ayarlamalarına olanak tanıyor. Platform, bazı gelişmiş sürücü yardım sistemlerine, otomatik park etme ve otonom sürüşe olanak sağlıyor.

nvidia drive hyperion platform
Lucid Motors, Nvidia'nın Drive Hyperion Platformunu Kullanacak 2

Lucid Motors hali hazırda Lucid Air isimli Elektrik Otomobilini satıyor ve Lucid Air ailesinin Dream Edition ile Grand Touring gibi daha yüksek segmentleri 14 kamera, 5 radar, 12 ultrasonik ve LiDAR sensörlere sahip ve bu nedenle Nvidia’nın yeni platformunu kullanmak için ideal cihazlar olacak.

Şirketin Project Gravity ismini verdiği SUV’sinin 2024 yılında gelmesi bekleniyor ve muhtemelen Nvidia’nın Drive Hyperion platformunu lansmandan itibaren kullanan ilk araba olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler