Cumartesi, Nisan 20, 2024

Merakla Beklenen Yeni iPhone 8 Tüm Özellikleri Netleşti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya şuanda Apple tarafından gerçekleştirilen iPhone 8 lansmanına kitlenmiş durumda. Bu duruma Türkiye’de dahil diyebiliriz. Zira yeni çıkacak olan iPhone 8’in teknik özellikleri ve piyasa satış fiyatı bize bazı şeyler konusunda net fikirler verecek. O yüzden biz de bu rehberimizde sizlere iPhone 8 teknik özellikleri ve Türkiye satış fiyatını paylaşacağız. Henüz resmi olmamakla birlikte fiyatlarda değişiklikler görülebilir.

iPhone 8 Neler Sunuyor ?

Açık konuşalım; her sene çıkan iPhone modelleri hiç şüphesiz daha iyi oluyor. Fakat bununla birlikte piyasa satış fiyatları da yükseliyor. Özellikle ülkemizde iPhone 8 almak isteyen kullanıcılar sırada olduğu gibi, ‘lan acaba gene kredi kartının limitlerini zorlasam mı ?’ diye düşünen milyonlar vardır emin olun. Zira Apple kullanıcılarındaki bu huy, firmayı her sene rekor kârlara zorlamaya devam ediyor.

Arkadaşlar iPhone 8 ile birlikte yine tuza ve suya dayanıklı bir IP68 sertifikası yine bizlerle olacak. Öte yandan 4.7 inçlik ekran ve 1334 x 750 px çözünürlük karşımıza çıkıyor. Yani Apple burada yeni iPhone 8 ile birlikte küçülmeye gitmiş diyebiliriz. Aslında bazı kullanıcılar ‘tablet’ boyunda yeni cihaz beklerken, küçülen cihazı görünce biraz hayal kırıklığına uğrayabilir. Ekran tarafında ise son olarak 326 ppi piksel yoğunluğunun olduğunu belirtelim.

iPhone 8 Teknik Ozellikler 007

iPhone 8 Teknik Ozellikler 004

İşletim Sisteminde Neler Değişti ?

Şuanda kesin versiyon modeli netleşmemek ile birlikte cihazın içerisinde iOS 11 işletim sistemi bulunuyor. Aynı zamanda Apple 11 yonga setinin olduğunu da söyleyelim. Ek olarak iPhone 8’e hafıza kartı takamıyorsunuz. Apple bu tarafta 32 – 128 ve 256 GB versiyonları ile birlikte iPhone 8‘i tanıttı.

Şimdi sıkı durun: Çünkü iPhone 8’de 2 GB RAM bulunuyor. Peki bu ne demek ? Hemen açıklayalım; 8 GB RAM’ı bulunan telefonların aldığı benchmark ve AnTuTu skorlarının Apple’daki 2 GB RAM’e eş değer olması demek. Yani Apple bu teknik özellikler ile yine piyasada zirveyi zorlayacak. Bunu da sağladığı optimizasyon ve kaliteye borçlu.

iPhone 8 Teknik Ozellikler 0012

iPhone 8 Teknik Ozellikler 0010

iPhone 8 Teknik Ozellikler 0011

Kamera Ne Durumda ?

Apple kamera tarafında ‘kötü‘ demek doğru olmaz. Zira karşılaştırmalara bakıldığında yine üst zirveleri zorlayabiliyor. Fakat ‘en iyisi mi ?’ derseniz bu sorunun cevabı ‘hayır’ olacaktır. Zira sektörde daha uygun fiyatlara mükemmel fotoğraflar çeken OnePlus 5, Xiaomi Mi Mix 2 gibi cihazlar bulunuyor. Ancak iPhone 8‘in kamerasının performans testleri henüz yayınlanmadı. O yüzden dereyi görmeden paçaları sıvamak doğru olmayacaktır.

Fakat teknik özellikleri bizlere bir şeyler fısıldıyor gibi ne dersiniz ? iPhone 8 arka kamera tarafında bizlere 12 MP f/1.8 diyaframlı 28 mmlik lensi ile geliyor. Aynı zamanda çift tonlu dörtlü LED ve oto fokus bulunduğunu söyleyebiliriz. 1.3 sensör boyutunun yanı sıra, eş zamanlı 4K video çekimi ve yüz algılama gibi pek çok teknoloji de mevcut. Ön kamerada ise 7 MP f/2.2 diyaframlı 32mm’lik lensi ile geliyor. Panorama, HDR ve yine yüz algılama gibi pek çok özelliği mevcut.

iPhone 8 Teknik Ozellikler 009

iPhone 8 Teknik Ozellikler 003

iPhone 8 Teknik Ozellikler 002

Jack Girişi Var mı ?

Apple zaten bu olayı çoktan aştı kullananlar bilir. iPhone 8 ile birlikte de 3.5 mm’lik jack girişi bulunmuyor. Kullanıcılar da zaten bu girişin yeni cihazda gelmeyeceğini biliyordu. Sürpriz olmadı diyelim. Aynı zamanda sensör tarafında parmak izi, ivme ölçer, cayro, pusula, yakınlık ve barometre gibi detaylar mevcut. Son olarak Apple iPhone 8 piyasaya Jet Siyah, Siyah, Gümüş, Altın ve Gül Altın renkleri ile çıkacak.

Vaktin Yok mu ?

Eğer tek tek iPhone 8 teknik özelliklerini okuyacak vaktim yok diyorsan, hemen aşağıda bulunan iPhone 8 teknik özellikler tablosunu inceleyerek cihaz hakkında bilgilere sahip olabilirsiniz. Son olarak cihazın yurt dışı satış fiyatının 699 dolar olacağı resmileşti. Türkiye satış fiyatının ise 3999 TL ve civarında olacağı belirtiliyor.

Önemli Not: iPhone 8 akıllı telefonun yanı sıra Apple iPhone 8 Plus ve iPhone X modelini de bugün duyurdu.

iPhone 8 Tüm Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler