Cumartesi, Nisan 27, 2024

Metin2 için Veda Vakti Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet belki son dönemde adı çok duyulmuyor ama bir dönem internet kafelerinin en çok oynanan, uğruna gençlerin harçlıklarını gömdüğü bir oyun vardı. Başlıkta da gördüğünüz gibi Metin2 yapımından söz ediyoruz.

İlk kez 2004 yılında Kore’de yayınlanan ve sonrasında da 2006 yılın küresel olarak karşımıza çıkan yapım, hala belli bir oyuncu kitlesine sahip.

Ama artık o oyuncu kitlesi çok küçük bir grup olarak kaldı. Eski günlerine veda eden yapım, en son 2017 yılında Steam platformuna eklenmiş ve yeniden popüler olmak için bir hazırlık içerisine girmişti.

Fakat efsane yapım, Steam üzerinden de istediğini alamadı ve sonuç olarak Steam platformuna da veda vaktinin geldiği açıklandı.

Metin2, Steam Platformundan da Kaldırılıyor

Steam tarafından yapılan açıklamaya göre oyun, 18 Mayıs itibariyle Steam üzerinden kayıtlarını durdurdu.

Kaçırmayın: Arma 4 için İlk Haber Geldi

Artık yeni kayıt alınmıyor ama tek kötü haber bu değil. Firma oyunun Steam üzerinden tamamen kaldırılacağını açıkladı.

Metin 2

18 Ağustos tarihinde Metin2, tamamen Steam üzerinden kaldırılmış ve sayfası da silinmiş olacak.

Bir dönemin efsanesi olsa da yapımı iyiden iyiye unutabiliriz. Devam oyunu gelir mi derseniz bana soracak olursanız artık çok zor. Belki 2000 sonrası doğanlar bu oyunu çok hatırlamayacak ama yapım oyun dünyasının tarih raflarındaki yerini alacak ve orada kalacak gibi duruyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

11 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler