Cumartesi, Nisan 27, 2024

Micron, GeForce RTX 3090 Bellek Tipini Sızdırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Üst segment bir ekran kartı almak gibi bir niyetiniz varsa beklemenizi öneriyoruz çünkü GeForce RTX 3090 yolda. Her şey yolunda gidecek olursa, yeni ekran kartının tanıtımı 1 Eylül’de yapılacak.

Anlaşılacağı üzere süre iyice azaldı. Artık sızıntılar da yoğunlaşmış halde. Hatta zaman zaman resmi ağızlardan bile yeni kartlar için açıklamalar geliyor. Son bilgi Micron tarafından paylaşıldı. Nvidia için bellek tedarik eden Micron, öyle bir bilgi sızıntısı yaptı ki GeForce RTX 3090 kartlarının bellek tipi ve miktarı belli oldu.

GeForce RTX 3090 GDDR6X belleklere geçiyor

VideoCardz tarafından paylaşılan haberde, Micron’un yeni kart için bellekleri doğruladığı gözüküyor. Bir PDF üzerinden görüntülenen bilgilere göre GeForce RTX 3090 ekran kartında GDDR6X bellek tipine geçiş yapılacak ve 12 GB bellek miktarına yer verilecek.

Sızdırılan belgeler hemen kaldırılmış olsa da GDDR6X belleklerin kullanılacağını anlamış olduk. Farklı bir beklenti zaten yoktu ama bunun resmi bir belgede görüntülenmiş olması, doğrulama açısından önemli oldu.

GeForce RTX 3090

GA102-300 GPU birimine ve 5248 CUDA çekirdeğine sahip olacağı söylenen GeForce RTX 3090 ekran kartlarının yeni belleklerle nasıl bir performans sunacağını göreceğiz. Bu bilgiler bizi heyecanlandırmaya yeterli ama ekran kartını kağıt üzerinden değil de sahada izlemek lazım.

Unutmamamız gereken bir detay daha var. PDF üzerinde karşılaştırma gibi yapılmış bir grafik bulunuyordu. Bu grafik bellek tiplerinin bit başına ihtiyaçları olan güç miktarlarıyla alakalı gibi duruyor. Bonus olarak o grafiği de ekleyelim.

GeForce RTX 3090

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler