Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft Edge için “Metin Tahmini” Özelliği Kullanıma Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft’un farklı platformlardaki birkaç uygulamasında “Metin Tahmini” özelliği zaten mevcuttu fakat şirket kullanıcıların yazım konusunda zaman kazanması ve kolaylık elde etmesini sağlamak için bu özelliği internet tarayıcısına getiriyor.

Leopeva64-2 tarafından tespit edildiği gibi, “Metin Tahmini” özelliği artık Microsoft Edge kullanıcıları için Dev ve Canary kanallarında kullanılabilir durumda.

İsminden de anlayabileceğiniz gibi bu özellik yazı yazdığınızda esnasında bir sonraki kullanacağınız kelimeyi tahmin ediyor, tahmin gri renkle gösteriliyor ve “Tab (Sekme)” tuşuna veya “Sağ ok” tuşuna basmak öneriyi cümlenize ekliyor. Microsoft Word ve Outlook’ta ki kullanımla birebir aynı.

Şu anda İngilizce dilinde çalışıyor.

Microsoft edge
Microsoft Edge için "Metin Tahmini" Özelliği Kullanıma Sunuldu! 2

“Metin Tahmini” özelliği şu anda Edge Insiders kullanıcı grubuyla sınırlı yani yalnızca Edge Dev ve Edge Canary kanallarındaki sürümü kullananlar bu özellikten faydalanabilirler. Bunun haricinde özellik, yalnızca İngilizce dilinde ve bölge olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışabiliyor.

Şirket verdiği bir demeçte ilerleyen dönemlerde daha fazla dil desteğinin geleceğini belirtti. Microsoft, geçen hafta Microsoft Edge tarayıcısı için ‘Metin Tahmini’ özelliğini duyurdu, ancak bir nedenden dolayı şirketin Edge Insiders için kullanılabilir hale gelmesi biraz daha zaman aldı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler