Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft Edge Tarayıcısına Eklenti (Uzantı) Nasıl Eklenir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un Chromium tabanlı tarayıcısı tüm Google Chrome eklentileri ile uyumlu çalışmakta

Google Chrome tarayıcısının en güzel yanlarından bir tanesi ise çok sağlam ve büyük bir eklenti kataloğunun olmasıdır. Windows 10, macOS ve mobil cihazlar için piyasaya sürülen yenilenen Edge tarayıcısı, aynı zamanda Chromium projesinin altyapısını kullanıyor ve Chrome Web Mağazası’nda yer alan tüm eklentileri destekliyor.

Bu, Microsoft’un mağazasında bulunan nispeten sınırlı yerel uzantılar seçimine ek olarak aynı muazzam derecede geniş uzantı seçimini desteklediği anlamına gelir.

Bu makalemizde, Edge tarayıcısının uzantılarını nasıl bulacağınızı ve yükleyeceğinizi ve nihayetinde Chrome uzantılarını nasıl kuracağınız konusunda sizlere rehber olacağız. Tarayıcıya Microsoft’un kendi eklenti mağazasından eklenti yüklemek basit olduğundan bu yazıda sadece Chrome eklentilerinin nasıl kurulacağını öğreteceğim.

Chrome eklentileri Edge tarayıcısına nasıl yüklenir?

  • Yenilenen Microsoft Edge tarayıcısını açın.
  • Tarayıcı açıldıktan sonra sol üst köşede yer alan yatay üç noktaya tıklayın.
  • Açılan menüde “Extensions” / “Eklentiler” linkine tıklayın.
microsoft edge eklenti yükleme 1
Microsoft Edge Tarayıcısına Eklenti (Uzantı) Nasıl Eklenir? 3
  • Görselde ki gibi ilgili Microsoft Store linklerine tıklayarak size Microsoft tarafından sağlanan eklentileri normal ve basit kurulum yönergeleri ile yükleyebilirsiniz.
  • Google Chrome eklentilerini kurmak için yapmanız gereken tek şey aşağıda yer alan “Allow extensions from other stores.” seçeneğine tıklayarak aktifleştirmeniz gerekiyor.
microsoft edge eklenti 2
Microsoft Edge Tarayıcısına Eklenti (Uzantı) Nasıl Eklenir? 4
  • Seçeneği mavi duruma getirdiğiniz zaman ekrana onay kutucuğu çıkıyor, yapmanız gereken mavi renkteki “Onayla” düğmesine tıklayıp izin vermek. Artık başka eklentileri yükleyebileceksiniz.

Chrome mağazasına girin

  • Google’ın Chrome Web Mağazasına giderek istediğiniz eklentiyi yükleyebilirsiniz, böylelikle Chrome’da çok severek kullandığınız eklentileri yeni Edge tarayıcınızda kullanabilirsiniz.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler