Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft, Kumaş Kaplama Akıllı Kalem Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un endüstriyel tasarımcıları her zaman Surface Pen isimli akıllı kalemleri iyileştirmenin yollarını araştırıyorlardı ve son fikirleri sanırsam üretime geçiyor gibi görünüyor. 10 Şubat 2020 tarihinde aldıkları patentleri, uygulaması kolay bir “ELEKTRONİK CİHAZ İÇİN TEKSTİL KAPLAMA” açıklamasını barındırıyor,

surface pen patent
Microsoft, Kumaş Kaplama Akıllı Kalem Üzerinde Çalışıyor 3

Microsoft konu hakkında konuştu:

Patent Surface Pen Hülle 1140x570 1
Microsoft, Kumaş Kaplama Akıllı Kalem Üzerinde Çalışıyor 4

Elektronik cihazlar için tekstil kaplamalarla ve elektronik cihazlar için tekstil kaplamaları üretme yöntemleriyle ilgili örnekler açıklanmıştır. Bir örnekte, bir elektronik cihaz için bir kumaş kaplama, dikişsiz bir boruya dokunan bir veya daha fazla yapısal elyaf içerir; dikişsiz boru, elektronik cihazın en azından bir bölümünü kapatacak şekilde yapılandırılır. Tekstil kaplama ayrıca bir veya daha fazla ısıyla büzülebilir lif ve / veya dikişsiz boruya dokunmuş bir veya daha fazla yapışkan lif içerir. Isıyla büzüşebilen lifler, dikişsiz boru bir eşik sıcaklığının üzerinde ısıtıldığında büzülür, böylece dikişsiz boruyu elektronik cihaz çevresinde daraltır.

Elbette, Microsoft, Alcantara kaplı dizüstü bilgisayarlarının nasıl sevildiğini kanıtladığı gibi, tekstil kaplamalar konusunda bir hayrandır ve Microsoft, bir cihazı tekstil kaplama ile kaplamanın “görsel olarak çekici bir görünüm ve / veya hoş bir dokunsal kullanıcı arayüzü” sağlayabileceğini belirtiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler