Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft, Office 365 ile Varsayılan Chrome Aramasını Bing’e Zorlayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bing ve Chrome savaşı başlıyor

Microsoft, Chrome kullanıcılarını şirketin Bing arama motoruna zorla aktarmak için Office 365 yükleyicisini kullanmayı planlıyor. Microsoft’un işletmeler tarafından kullanılan Office 365 ProPlus yükleyicisi, önümüzdeki ay varsayılan arama motorunu Bing’e geçiren yeni bir Chrome uzantısı içerecek . Office 365 ProPlus’ın yeni yüklemeleri ve güncellenmiş yüklemeler, Chrome’daki varsayılan arama motoru Bing olarak ayarlanmadığı sürece uzantıyı içerecektir.

c Office365PP personal 02 02
Microsoft, Office 365 ile Varsayılan Chrome Aramasını Bing'e Zorlayacak 3

Microsoft, bunu Chrome yöneticilerinde Microsoft Arama işlevini etkinleştirdiği için BT yöneticilerine açıkça pazarlıyor , ancak insanları Bing’i kullanmaya itmenin gizli bir yolu gibi görünüyor. Bing zaten Chrome’da varsayılan arama motoru olarak ayarlanmışsa, uzantı asla yüklenmeyecek.

bing bert 1574168391
Microsoft, Office 365 ile Varsayılan Chrome Aramasını Bing'e Zorlayacak 4

Microsoft bunu önümüzdeki ay ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve Hindistan’da gerçekleştirmeyi planlıyor. Ülkemizde uyarlanacak mı belli değil.

ZDNet tarafından yapılan haber, BT yöneticilerinin bu hareketten çok memnun olmadığını belirtiyor. Reddit’te popüler bir konu ortaya çıktı ve çoğu yönetici bunun isteğe bağlı olmasını istiyor. Neyse ki, yöneticiler Chrome uzantı yüklemesini Grup İlkesi aracılığıyla engelleyebilir ve kullanıcılar yüklendikten sonra kaldırabilir. Office kullanıcıları, uzantının ayarları aracılığıyla Bing’i varsayılan arama motoru olarak devre dışı bırakabilecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler