Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft Şili’de Veri Merkezi Kuruyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft geçtiğimiz hafta Şili’de yeni bir veri merkezi bölgesi açacağını duyurdu. Bu yeni veri merkezi bölgesi, Şili’deki yerel işletmelere veri güvenliğinden ödün vermeden bulut hizmetlerine daha hızlı erişim sağlayarak rekabet avantajı sağlayacak. Şili veri merkezi bölgesi, Microsoft’un sürdürülebilirlik hedeflerini de destekleyecek ve ayrıca, bulut uygulamalarının veri merkezi arızalarına karşı ek toleransla yüksek düzeyde erişilebilir olmasını sağlayabilen Azure Erişilebilirlik Alanları sunacaktır.

mc
Microsoft Şili'de Veri Merkezi Kuruyor 2

Microsoft Başkanı Brad Smith, “Yalnızca kendi işimizi güçlendirmek için bir veri merkezi inşa etmiyoruz, burada yaşayan tüm insanlara ve burada faaliyet gösteren müşterilere hizmet verecek Şili altyapısına kritik bir yatırım sağlamak” dedi. “Demiryolları, enerji santralleri, otoyollar ve havaalanları Şili’nin geleceğe taşınmasına yardımcı olduğu gibi, bugünün veri merkezleri de 21. yüzyılın en son altyapısı haline geldi. Microsoft Başkanı Brad Smith, “Santiago yakınlarındaki veri merkezlerimiz, ekonominin her bölümü için yeni ve güvenli bir platform sağlayarak ve Başkan Piñera’nın ve Şili’nin iddialı dijital gündemini destekleyerek daha yüksek hızlarda bilgi işlemi daha erişilebilir hale getirecek,” dedi.

180 bin yeni istihdam!

Microsoft ayrıca 180.000 Şililiyi yetiştirmeyi planlıyor ve dijital ekonomide başarılı olmak için kapsayıcı fırsatlar yaratmak için yerel liderlerden oluşan bir Danışma Kurulu oluşturacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler