Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft’tan ‘Slack’ Alternatifi Servis: ‘Microsoft Team’

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, bu hafta sonu Microsoft Teams için ilk televizyon reklamını tanıtıyor. 30 saniyelik bir reklam Pazar günkü NFL elemelerinde yayınlanacak ve önümüzdeki ay İngiltere, Fransa ve Almanya televizyonlarında gösterime başlayacak. “Takımların Gücü” sloganı ile çıkan reklam, hızlı bir şekilde Teams’e geçmeden önce sıkıcı iş toplantıları, kağıtlı sunum tahtaları, eski hoparlörlü telefonlar ve kağıt üzerine basılmış kayar kapaklarla başlıyor. Microsoft, Teams yazılımını Office paketinin geleceğinin merkezi olarak görüyor ve bu reklam da buna dahildir.

Microsoft’un en yeni Surface donanımını da içeren bu televizyon reklamı, Microsoft’un alternatifine göre rakip grup sohbet yazılımını düşünebilecek pazarlarda Slack’i ele alacak şekilde tasarlanmıştır. Microsoft, geçtiğimiz yıl Slack yarışmasını başarılı bir şekilde kovaladı ve üstesinden gelerek, Teams servisi Slack’in 12 milyonuna kıyasla günde 20 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanılmasına yol açtı.

Her iki şirket arasındaki artan rekabete rağmen, pazarda hem Slack hem de Microsoft Teams için yer var. Çok sayıda küçük işletme Office 365 aboneliği yerine Zoom, Slack, Google ve Dropbox kombinasyonuna güvenmektedir. Microsoft, sohbet uygulaması pazarının daha büyük kurumsal tarafını rahatça kazanırken, Fortune 100’den 91 şirket zaten Microsoft Teams kullanıyor.

https://youtu.be/9JlyyEeFKXQ

Microsoft Teams daha çok tercih edilebilir

Microsoft Teams, Slack platformuna göre ücretsizdir ve eklenti yüklemenize olanak tanır. SlackOverflow, Evernote ve InVision gibi iş dünyasında oldukça sık tercih edilen uygulamaları Teams hesabınıza entegre edebilirsiniz. Ayrıca Microsoft Teams, ekibiniz için oluşturduğunuz hesapta “Wiki” oluşturmanıza da olanak tanır, böylelikle yeni gelen ekip üyeleri için harika bir rehber oluşturabilirsiniz.

Özel ya da Standart kanallar oluşturarak mesaj karışımını önleyebilirsiniz. Gönderilen mesajlara tepki bırakabilir, Wiki sayfalarında herhangi bir bölüme yorum ekleyebilirsiniz. Bunların haricinde sesli ya da görüntülü konferanslar başlatabilirsiniz, Microsoft’un reklamında gözüktüğü gibi eğer kameranız destekliyorsa arka planınız blurlayabilirsiniz bu sayede eğer bir kafe ya da açık alanda iseniz kişilerin odak noktası dağıtmaz, arka planda gözükebilecek insanlara rahatsızlık hissi vermezsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler