Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft’un Yeni İşletim Sistemi Windows 10X’i Bir Macbook’a Yüklediler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un yeni çift ekranlı işletim sistemi henüz çıkmadı

Microsoft’un çift ekranlı Windows 10X isimli yeni işletim sistemi henüz piyasaya sürülmedi ancak hali hazırda bir MacBook ve Surface GO cihazlara yüklenmiş durumda. Yazılım üreticisi Microsoft, Windows 10X emülatörü bu hafta başlarında piyasaya sürdü ve insanlar bu işletim sistemi görüntüsünü alarak gerçek donanımda değiştirmeyi başardılar.

Bir geliştirici, bir MacBook’a Windows 10X yükledi ve kısa bir video paylaştı, videoda sistemin gayet iyi çalıştığı gözüküyor. Microsoft, Windows 10X’i çift ekranlı cihazlaarda çalışacak biçimde tasarlıyor ancak Macbook’u tekbir ekran olarak ele alıyor ve uygulamaları her iki tarafta da çalışabilecek biçimde ikiye bölüyor. Görünene göre harici ekranlarda yayın yapmayı bile destekliyor.

https://twitter.com/imbushuo/status/1227831774996131840

Başka bir geliştirici, sürücü desteği çok az olsa da, Windows 10X’in Microsoft’un Surface Go cihazında çalışmasını sağladı.

Microsoft, bu yılın sonunda Windows 10X’i çift ekranlı cihazlarda piyasaya sürmeyi planlıyor. Surface Neo gibi tabletlere önceden yüklenecek ve Microsoft, bu emülatörü öncelikle geliştiricilerin uygulamalarını zamanında hazırlamasına izin vermek için piyasaya sürdü.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler