Perşembe, Nisan 18, 2024

Milli Gururumuz Mount & Blade Artık e-Spor Arenasında

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bağımsız Türk oyun geliştirici firması olan TaleWords, son oyunu Mount and Blade ile birlikte E-Spor arenasına giriş yapıyor. Oyun Litvanya E-Spor Federasyonu ile birlikte düzenlenecek olan turnuvada görünecek.

10 bin Dolarlık Ödül

PGL Studio, TaleWords ve Litvanya E-Spor Federasyonu üçlüsü ile yürütülecek olan turnuvada Mount & Blade için en iyi savaşçılar seçilecek. Sonuç olarak turnuvada 10 bin dolarlık bir ödül havuzu bulunacak.

Böylece Orta Çağ Simulasyonu olarak bilinen Mount & Blade: Warband ilk uluslararası E-Spor turnuvası ile oyun severlerin karşısına çıkacak. Açık konuşmak gerekirse oyunu bir kaç sefer oynamama karşın gerçekten sürükleyici ve etkileyici içeriklere sahip olduğunun altını çizmem gerekli. Zaten Türk yapımı olduğu için her zaman ‘hep destek, tam destek’ diyerek hareket ettik, ediyoruz.

Turnuvanın finali 20 Mayıs tarihinde Bükreş’te gerçekleştirilecek. 12 – 14 Mayıs tarihleri arasında ise çevrimiçi eleme maçları yapılacağı gibi, turnuvada AB üyesi ülkelerden katılan takımlar 5’e 5 veya 1’e 1 maçlarda rakiplerini alt etmeye çalışacak. İlk elemelerden geçen oyuncular, 20 Mayıs’ta Bükreş’e giderek PGL Studio‘da düzenlenecek olan büyük final maçına çıkacak.

Mount and Blade TaleWords

Ödül Havuzu

Turnuvaya katılan oyuncular büyük finale katılmaya hak kazanırsa, 5 kişilik 4 takım ve dört bireysel yarışmacı mücadelede ter dökecek. Turnuvayı kazanan takım 5 bin dolarlık büyük ödülü kazanırken, diğer ödül havuzları ise şu şekilde olacak:

❱ 1. olan takım: 5 bin dolar

❱ 2. olan takım: 2500 dolar

❱ 3. olan takım: 750 dolar

❱ Bireysel kategoride birinci olan: 1000 dolar

❱ İkinci: 500 dolar

❱ Üçüncü: 250 dolar

Mount and Blade TaleWords 003

TaleWords Genel Müdürü Neler Dedi ?

TaleWords Entertainment Genel Müdürü olan Ali Erkin tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde: TaleWords Entertainment olarak, bir etkinlik aracılığı ile hali hazırda çok canlı olan oyuncu topluluğumuz ile doğrudan tema kurmayı uzun zamandır istiyor ve planlıyorduk. Bize önerilen bu işbirliği de bu anlamda gerçekten güzel bir fırsattı. Dünyanın en aktif E-Spor noktalarından birisi olan Bükreş’te oyuncularımız ile buluşmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Biz de TaleWords‘ü bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyoruz hocalar. Türk yapımı bir oyunun dünyanın dört bir yanında ses getirmiş olması gerçekten büyük bir gurur.

Mount and Blade TaleWords 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler