Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Milli Muharip Uçak İniş Takımlarıyla Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Milli gururlarımızdan biri olacak Milli Muharip Uçak için yavaş yavaş zaman geliyor. TUSAŞ imzasını taşıyacak olan yeni milli uçağımız için yapılan paylaşımların sayısı da artmaya başladı.

Daha önce birçok kez prototip görsellerini gördüğümüz uçak için son paylaşım, ne denli bir gelişim gösterildiğini ortaya seriyor. Öyle ki gelen son görselde uçak, son montaj hattında ve iniş takımlarının üzerinde gözüküyor.

Milli Muharip Uçak için Geri Sayım Başlıyor

5+ nesli savaş uçakları arasındaki yerini alacak olan savaş makinasının son görseli, uçağın büyük oranda hazırlandığını gösteriyor. İniş takımlarının üzerinde durduğu ve taşıyacağı akıllı mühimmatların da kullanıma hazır olduğu gözüken uçak, çok yakında hangarından da çıkacak.

Eğer planlamalarda bir değişiklik olmazsa, 18 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkmasını beklediğimiz milli uçağın, ilk uçuşu için ise biraz daha beklememiz gerekecek.

Milli Muharip Uçak

Şu an planlanan akışa göre kapsamlı ilk uçuşun 29 Ekim 2024 tarihinde yapılması bekleniyor. Fakat seri üretim için daha fazla zamana ihtiyaç var. Her şey yolunda gider ve testlerden de istenen verim alınırsa, Milli Muharip Uçak için 2028 yılında seri üretim planlandığını biliyoruz.

Seri üretime varan süreçte uçak için daha fazla değişim yaşanır mı yaşanmaz mı bilemiyorum. Şu an için paylaşılan özellikler bile, çok iddialı bir savaş makinasına sahip olacağımızı gösteriyor.

Zaten 5+ nesil bir savaş uçağı olması, beklentilerin artması için yeter de artar. Dileriz seri üretim aşamasında da sorunsuz bir şekilde hedefler yakalanır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler