Perşembe, Mayıs 9, 2024

Mini Countryman EV Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mini Countryman ‘in elektrikli olan EV versiyonunu tanıttı. Günümüzde elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile birlikte bir çok marka elektrikli modellerini ortaya çıkarmaya başladı. Mini ‘de 2 yeni elektrikli model tanıttı. Bunlardan biri Mini ‘nin kaslı otomobili Countryman ise Ev versiyonuyla karşımızda. Gelin hep beraber özelliklerine bakalım;

mini on

Yeni Countryman oldukça teknolojik bir görüntüye sahip ve ilgi çekici duruyor. Countryman markanın Almanya’da üretilen ilk modeli olacak. Panjurunda bulunan güvenlik sensörleri ile güvenli bir sürüş hedefleyen yeni Countryman , gövde renginden farklı ayna kapakları, jant boyaları ve detaylarla oldukça şık görünüyor.

Mini Countryman Motor Özellikleri;

Mini Countryman 2 farklı güç seçeneği ile bizleri karşılıyor. Baz donanımda 210 bg güç ve 250 nm tork üretiyor. Ayrıca 462 km menzil sunan bu versiyon aynı zamanda önden çekiş bir otomobil. 0’dan 100 km/h hıza 8.6 saniyede çıkan bu versiyonun son hızı ise 170 km/h’de sınırlandırılmış durumda. Aynı zamanda Countryman 130 kW’lik DC hızlı şarj imkanı sunuyor.

Güçlü versiyonu olan ve Countryman SE ALL4 ise 310 bg güç ve 495 nm tork sağlıyor. 433 km menzile sahip olan bu versiyon gücünü 4 tekerleğe birden aktarabiliyor yani AWD olarak satılacak. 0’dan 100 km/h hıza 5.6 saniyede ulaşabilen bu model son hız olarak 180 km/h ‘de sınırlandırılmış durumda.

Mini Countryman İç Mekan Özellikleri;

mini ic

İç mekanı oldukça teknolojik ve sade görünen Countryman orta gövdede 240 mm çapında OlED bir ekrana sahip ve otomobilin ir çok ayarı bu ekran üzerinden kumanda ediliyor. Aynı zamanda farklı renklerde ambiyans aydınlatmaları ile içeriye oldukça güzel bir hava veren Countryman oldukça teknolojik görünüyor.

mini bagaj

Mini Countryman ‘in bagaj tarafında ise bizlere 460 LT bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar katlandığında 1450 LT ‘e yükselen bagaj hacmi var. Aynı zamanda opsiyonel olarak çeki demiri alınabilecek. Oldukça şık ve teknolojik görünen Countryman EV bakalım istediği satış rakamlarına ulaşabilecek mi hep beraber göreceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler