Perşembe, Mayıs 9, 2024

Mini Cooper EV Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mini ufak elektriklisi Cooper EV ‘i tanıttı. Coutryman EV ‘i tanıtan Mini aynı zamanda küçük elektriklisi Cooper EV ‘ide tanıttı. Geçtiğimiz yıllarda üretilen modelleri oldukça ilgi çekici olan Mini otomobillerinde çağa ayak uydurarak elektrikli döneme geçiş yapıyor. Bu değişiklikten nasibini alan Cooper EV ‘i beraber inceleyelim;

Mini Cooper EV Tasarım Detayları;

cooper on

Öncelikle Cooper ‘ın oldukça şık göründüğü inkar etmek biraz ayıp olur. Ön tarafta bulunan daire biçiminde gündüz ledleri Cooper ‘ın eski çizgilerini devam ettirdiğini görüyoruz. Yeni jant tasarımı biraz karmaşık görünsede oldukça şık göründüğünü söyleyelim bunun yanında gövde renginden farklı olarak boyanan ayna kapakları ve tavan Cooper ‘a oldukça farklı bir hava katmış gibi gözüküyor.

cooper ark

Cooper ‘ın arkasıda önü gibi sade ve eski modellerden çizgiler taşıyan bir tasarıma sahip. Led stoplar oldukça şık dururken aynı zamanda oldukça teknolojik duruyor. Bunun yanında alt tarafta bir difüzör Cooper’ın daha sportif karaktere bürünmesine yardım edebilirdi. Ancak Mini ‘nin opsiyon listesinde veya diğer paketlerinde bunu kullanacağını öngörebilmek mümkün.

Mini Cooper EV İç Mekan Detayları;

cooper ic

Ağabeyi Countryman ile iç mekanı oldukça benzer olan Coooper ‘da orta bölümde 240 mm çapında bir OLED ekran bulunuyor. Onun yanında ambiyans aydınlatmalarınında iç mekana güzel bir hava verdiğini söylemek mümkün. Gövde rengi detaylarda iç mekanda bulunuyor.

Mini Cooper EV Motor Özellikleri;

İki farklı güç sunan Cooper EV baz donanımda 181 Bg güç ve 290 nm tork sunuyor. 0’dan 100 km/h ‘e 7.3 saniyede çıkan bu otomobil kullanıcılarına 305 km menzil sunuyor.

Güçlü versiyon olan Cooper SE 214 bg güç ve 330 nm tork sağlayan Cooper SE 0 ‘dan 100 km/h ‘e 6.7 saniyede çıkıyor. Bu versiyon kullanıcılarına 402 km menzil sağlıyor.

Peki yukarıda incelemesini yaptığımız Cooper SE rakipleri karşısında istediği rakamlara ulaşabilecek mi her birlikte göreceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler