Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yeni Tesla Model 3 Duyuruldu! Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kısa süre önce resmen ülkemizde de satışlara başlayan Tesla, merakla beklenen yeni aracı yenilenmiş Tesla Model 3 için duyuru yaptı. Aracın teknik özellikleri açıklandığı gibi tasarım detayları da ortaya çıktı.

Yenilenmiş tasarımı ve iddialı özellikleriyle gelen yeni aracın detaylarına daha yakından bakalım.

Yeni Tesla Model 3 Teknik Özellikleri ve Tasarım Detayları

Genel hatlarıyla tasarıma baktığımız zaman Tesla’nın yine alışkın olduğumuz tasarımı devam ettirdiğini görüyoruz. Arkaya doğru uzanan kavisli tavan bölümü, oval hatlarıyla dikkat çeken bagaj kapağı ve hemen alt kısımda yer alan ek tampon alanı dikkat çekici.

Ön kısma baktığımız zaman ise biraz daha sivrileştirilmiş olan burun kısmı ve hemen altında da yeni bir tampon alanı karşımıza çıkıyor. Ayrıca far kısımlarında da daha ince yapılı farlara yer verildiğinin altını çizmek lazım. Ultra RED ve Stealth Grey adı verilen iki ayrı renk seçeneğiyle beraber gelecek olan seri, 4.720 mm uzunluk değerine sahip olacak.

Tesla Model 3

Bu değerle beraber aracın eski seriye göre 25 mm kadar uzadığını söyleyebiliriz. Haliyle iç mekan kısmında da daha geniş bir yaşam alanının sunulduğunu görmek mümkün olacak. Bunun dışında Tesla Model 3, 1.441 mm yükseklik ve 2.089 mm genişlik ölçüleriyle gelecek.

Gelelim iç tasarım kısmına. İç tasarımda Tesla her zaman olduğu gibi yine konforlu yapısıyla kendisini gösteriyor. Herhangi bir gösterge ekranına sahip olmayan araçta orta kısımda 15.4 inçlik dev ekran bizi karşılıyor. Araç bilgileri dahil olmak üzere bu ekran üzerinden tüm detayları öğrenmek mümkün. Yenilenen ekranda bölünmüş ekran özelliği gibi özellikler de mevcut.

Tesla Model 3

Bahsettiğimiz özellik sayesinde aynı ekran üzerinden hem araç bilgilerini almak hem de multimedya sistemini yönetmek mümkün olacak.

Benzer bir ekrandan arka kısma da yerleştirilmiş. Arka kısımda yolculuk edenler için düşünülen bu ikinci ekran ise 8 inç boyutunda. Yine arkadaki ekranın da multimedya özelliklerinin olduğunu ekleyelim.

Tesla Model 3 Tesla Model 3 7 Tesla Model 3

17 hoparlöre kadar çıkan ses sistemi, yenilenmiş yumuşak malzemeler ve çok daha fazlasıyla beraber yeni Tesla Model 3, kesinlikle daha yüksek konfor seviyesine ulaşmış durumda diyebiliriz.

Teknik Özelliklerde Durum Ne?

Gelelim yeni modelin teknik özellikler kısmına. Tesla Model 3 için motor konusunda bir değişiklik yapılmadığını belirtelim. Motor kısmında seri mevcut motorlarla yola devam ediyor. Fakat burada bataryalar için değişim yapıldığını belirtelim.

Kullanılan yeni bataryalar sayesinde araç RWD versiyon seçeneğinde 554 km kadar, LR versiyonunda ise 678 km kadar menzil değeri sunuyor. Ayrıca yenilenmiş olan hızlı şarj sayesinde 15 dakika içerisinde 282 km’lik menzil değerlerine ulaşıldığını belirtelim.

Fiyat için Duyuru Yapıldı mı?

Yeni Tesla Model 3 fiyatı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Aracın Avrupa’da satışa çıkacağı biliniyor ama fiyatın ne zaman netleşeceği konusunda detaylar gelmiş değil. Ayrıca Türkiye satışlarının olup olmayacağı da net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler