Perşembe, Mayıs 9, 2024

Dünyadaki En Pahalı 5 Otomobil

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fiyatını duyduğumuzda çoğumuzun dudaklarını uçuklatacak dünyadaki en pahalı otomobilleri bu listede sıralayalım. Şunu unutmayalım ki bu listedeki otomobillerin hiç biri seri üretim otomobiller değil. Lüks markaların nadir otomobillerdir. Bir çoğunu sokaklarda görmek çok mümkün değildir. Şimdi bu araçların teknik özelliklerine ve fiyatlarına  bakalım;

5-Lamborghini Sian;

lamborgini sian

Lamborghini‘nin trafiğe çıkabilen en güçlü aracı olan Sian. 6.5 LT’lik  V12 atmosferik bir motorun yanında 48volt lük ufak birde elektrik motoru kullanıyor. Toplam gücü 819 bg olan Sian 0’dan 100 km/h hıza ise 2.8 saniyede ulaşıyor. Son hızı ise teknik verilerde 350km/h olarak gösterilmiş. Sadece 63 adet üretilen Sian ortalama olarak 4 milyon dolara satılıyor. Ve en pahalı otomobil listemizde 5.sırada yer alıyor. 

4-Koenigsegg CCXR Trevita;

Koenigsegg CCX 2 1

En pahalı otomobiller listemizde 2. sırada yer alan Koenigsegg CCXR Trevita 4.8 LT ‘lik bir V8 motora sahip . Bu motor 1032 bg gücünde ve 1080 nm torka sahip. CCXR bu motor ile 0’dan 100 km/h  2.9 saniyede çıkmaktadır. Son hızı 410km/h üzeri olarak verilmiştir. Aynı zamanda CCXR listemizdeki en yaşlı otomobil. CCXR ortalama olarak 7 milyon dolara satılıyor. 

3- Bugatti Centodieci;

bugatti c 2Tabi ki en pahalı otomobiller listesi yaparsak ve Bugatti olmazsa biraz saçma görünebilirdi. Bugatti Centodieci listemizde 3.sırada yer alıyor. 8.0 litrelik W16 dört turbolu bir motora sahip olan Centodieci bu motordan 1600 bg güç ve 1600 nm tork elde ediyor. 0’dan 100 km/h hıza ulaşması ise 2.4 saniye sürüyor. Son hızı ise 380km/h ‘de sınırlı. Yaklaşık 10 milyon dolar ile satılan Bugatti Centodieci listemizde 3. sırada yer alıyor.

2-Pagani Zonda HP Barchetta;

pagani 2

Pagani Zonda HP Barchetta en pahalı otomobiller listemizde 2. sırada yer alıyor. Bir zamanlar dünyanın en pahalı otomobili ünvanınını elinde tutan Zonda son yıllarda krallığı Bugatti’e kaptırarak listemizde 2.sıradan giriyor. Zonda 6.0 litrelik çift turbolu bir V12 motora sahip. Bu motor 789 beygir gücünde. Zonda’nın son hızı saate 338 km/h olarak gösterilmiş. Zonda ayrıca listemizdeki tek manuel araç. 17 milyon dolar seviyesinde satılan Zonda gerçekten bu listeyi hak eden bir görünüme sahip.

1-Bugatti La Voiture Noire;

bugatti la voiture noire definitive 2

Listemizde 1. sırada yer alan modelde Bugatti ‘nin La Voiture Noire modeli. 8 litrelik V16 4 turbolu bir motor kullanan Voiture 1500 beygir güç üretiyor. Tamamıyla el ile ve karbon fiber malzemeden yapılmış. Voiture bu hafiflik ve kuvvetli motor ile 0’dan 100km/h ‘e 2.1 saniyede çıkıyor. Son hızı ise 418km/h ‘de sınırlandırılmış durumda . Voiture 18 milyon doları aşkın fiyatı ile listemizde 1.sırada yer alıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler