Cumartesi, Nisan 27, 2024

MIUI 13 için İki Önemli Bilgi Daha Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir akıllı telefon için arayüz ne kadar önemli? Siz söylemeden ben söyleyeyim en az donanım kadar önemli. Markalar da buna çok özen gösteriyor. Apple iOS’u sürekli geliştiriyor (ki bir arayüzden öte işletim sistemi), Samsun OneUI’ı, Xiaomi ise MIUI arayüzünü. Şu sıralar gündemimizdeki arayüz ise MIUI 13 sürümü.

Neden yeni MIUI gündemimizde çünkü Xiaomi CEO’su yıl bitmeden biz bu sürümü tanıtacağız dedi. Şurada çok fazla bir şey kalmadı. Bunun yanında sızıntılar da artı. Haliyle yeni sürüm daha önde, daha çok konuşuluyor.

Biz de gelen sızıntılar üzerine bilgiler vermeye devam ediyoruz. Daha önce beklenen özelliklerle alakalı bilgiler vermiştik. Şimdi de yeni sürüm için ortaya çıkan iki önemli gelişmeyi paylaşacağız.

MIUI 13 Logosu Gözüktü ve Android 11 Sürprizi Geldi

İlk bomba gelişme yeni logo. MIUI 13 serisiyle beraber Xiaomi’nin sürüm logosunda değişikliğe gideceği söyleniyor. Dijitale daha uygun bir logodan söz ediliyor. Görselini de ekliyoruz ama henüz bu logonun onaylanmamış olduğunun bilgisini de verelim.

Diğer taraftan yeni sürümün hangi Android çekirdeği üzerinden yükseleceği konusunda bomba bir haber var. Bu zamana kadar sürümün Android 12 üzerine geliştirilen bir arayüz olduğunu biliyorduk.

MIUI 13

Android 12 temelli olarak güncellemeler verilecek deniyordu. Ama yeni gelişmeye göre Android 11 üzerinden de yeni sürümün dağıtımı yapılacak. Yani kullanıcıların telefonu Android 12 almasa bile, Android 11 üzerinden yeni MIUI sürümünü almaları mümkün olacak.

Kaçırmayın: Yeni MIUI Özellikleri Belli mi?

Bir özellik farkı olacak mı bundan emin değiliz. Çünkü henüz tanıtım bile yapılmadı. Tanıtımı takip edeceğiz ve bu konuda da bilgileri sizlerle paylaşıyor olacağız. Ama şaşırtıcı bir şekilde hala resmi tanıtım tarihinin belli olmadığının da altınız çizmek isterim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler