Cuma, Nisan 26, 2024

11 Bin TL’ye GTX 1080’li Laptop: Monster Tulpar T7 V9.2.1

Paylaş

silkroad gaminggentr

Üretmiş olduğu oyuncu bilgisayarları ile yakından tanınan Monster yeni Notebook serisini GTX 1080 ile taçlandırdı. Monster Tulpar T7 V9.2.1 olarak adlandırılan yeni versiyonun teknik özelliklerinden ziyade piyasa satış fiyatı akıllarda soru işareti bırakıyor.

Bu Notebook 11 bin TL Eder mi ?

Son zamanlarda üretici firmalar piyasaya servis etmiş oldukları bilgisayarlar ile gündeme gelmeye başladı. Başta Casper ürettiği E800 modelleri ile dikkat çekerken, fiyatını görünce “amanın” demiştik hatırlarsanız. Şimdi de Monster yeni oyuncu notebook serisi olan Tulpar T7 V9.2.1 versiyonunu duyurdu.

Fiyatından da tahmin edeceğiniz üzere yüksek performanslı oyuncu bilgisayarı olan Tulpar T7, VR deneyimi için de ekstra geliştirilmiş durumda. Ancak VR teknolojisinin henüz ülkemizde ve dünya genelinde tam anlamı ile yayılmadığı için bu özelliği ön plana atmak bizce yersiz olmuş. Dilerseniz lafı daha fazla gevelemeden bu 11 bin TL’lik canavarın teknik özelliklerine bir göz atalım.

monster-tulpar-t7-v-9-2-1-009
Monster Tulpar T7 V9.2.1 Neler Sunuyor ?

Tulpar T7 V9.2.1 oyuncu bilgisayarı yüksek performans vaat ederken, temelinde 4 GHZ hızında çalışan Intel Core i7-6700K işlemcisinden gücünü alıyor. Bu işlemci serinin en yeni nesli olduğu gibi, Skylake mimarisi ile piyasada kendisini gösteriyor. Ekran kartı tarafında ise başlıkta da belirtmiş olduğum üzere Nvidia GeForce GTX 1080 bulunuyor. Bu ekran kartı 8 GB GDDR5x bellek boyutuna sahip.

monster-tulpar-t7-v-9-2-1-001
RAM tarafında ise 2666 MHz hızında çalışan 16 GB kapasiteli bellekler bizleri karşılıyor. Fakat bu cihazda biz fiyatına nazaran minimum 32 GB RAM olmasını beklerdik. Depolama birimi olarak da 540 MB/s yazma hızına sahip 256 GB’lık Intel 600P SSD tercih edilmiş. Yine burada minimum 512 GB SSD olması gerektiğini savunuyoruz.

HDD tarafında ise 1 TB‘lık Hitachi Travelstar 7K1000 7200 RPM modeli seçilmiş. Monster Tulpar T7 V9.2.1‘den RAM ve SSD için birer puan kırdık.

monster-tulpar-t7-v-9-2-1-006
“Tüm Oyunları Tokatlayabiliriz”

Şimdi yalan yok, bu makine ile günümüz oyunlarını rahatlıkla oynayabileceğimiz gibi, yüksek performans alarak keyfini sürebiliriz. Teknik özelliklerinden yukarıda bahsettim. Ancak oyun oynarken bir de ekran keyfini sürmek gerektiğini düşünüyoruz. Monster ise Tulpar T7 V9.2.1 modelinde Nvidia G-Sync teknolojisini kullanan 1920 x 1080 çözünürlükte 17.3 inç boyutuna sahip bir ekran tercih etmiş. Geniş açılı olduğu için oyunlarda sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyoruz.

monster-tulpar-t7-v-9-2-1-005
Ekstra olarak IPS mat LED ekrana, arkadan aydınlatmalı olarak tasarlanan RGB klavye, USB 3.1 Gen2 Type-C ve Thunderbolt 3 gibi gelişmiş portlar eşlik ediyor. Aynı zamanda Sabre HiFi yüksek çözünürlüklü ve 7.1 kanallı harici ses portu da bulunuyor.

monster-tulpar-t7-v-9-2-1-0011
“Bu Fiyata Değer mi ?”

Şimdi bu soruyu kime sorsak herkes kesesine göre farklı cevap verebilir. Ben bu yazıyı yazarken sizlere hem teknik özellikler hem de cihazın alınabilirliği konusunda fikir alışverişi yaparak detayları aktarmaya çalıştım. Ancak kişisel yorumumu yaparak konuyu kapatmak istiyorum; Monster Tulpar T7 V9.2.1 adında güzel bir cihaz çıkartmış eyvallah. İçerisine de son teknolojiyi yerleştirerek oyunlarda iyi bir performans alabilmemiz hedeflenmiş bu da güzel. Ancak 11 bin TL’den bahsediyoruz be kardeşim.

Rakamı okurken “acaba bir tane 1’i fazla mı yazdık ?” kanısına ister istemez kapılıyoruz fakat bu cihazın piyasa satış fiyatı tam 11 bin 399 TL. Şahsen ben olsam bu notebook yerine güzel bir sıvı soğutmalı on numara bir sistem toplardım. Taşınabilir olması ve VR desteği sizin için önemliyse orası ayrı tabii ki.

monster-tulpar-t7-v-9-2-1-0012
Tüm Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. 1 yıllık monster kullanıcısıyım Sizden ricam lütfen monster almayın biraz daha bekleyin para verin msi vb markalardan alın monster kullanıcısı olup memnun olduğunu söyleyen varsa bilgisayar bilgisi yok demektir..

  2. Hocam Monster Tulpar T7 V9.2.1 gereksiz pahalı, eski bir oem çalışanı olarak söylemek isterimki bu fiyata 3 kat fazla performans verecek olan bir desktop toplamak daha mantıklı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler