Cuma, Nisan 26, 2024

Motorola Frontier Sızdırıldı: 200MP Ana Kamera!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’a ait Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji şirketi Motorola’nın 2022 yılında amiral gemisi segmentinde bir akıllı telefon piyasaya süreceğine dair bir takım söylentiler internette dolaşmaya başladı. Akıllı telefon ana kamera tarafında, Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung’un 200MP çözünürlüğündeki ISOCELL HP1 sensörünü kullanacak.

Çip üreticisi Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 Plus yonga setinden güç alacak olan akıllı telefonun hem render hem de canlı fotoğrafları internete sızdırıldı.

motorola frontier 200mp ana kamera
Motorola Frontier Sızdırıldı: 200MP Ana Kamera! 4

Yaklaşmakta olan Motorola Frontier, arka tarafta Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) desteğine ve f/2.2 diyafram aralığına sahip 200MP çözünürlüğünde sensöre sahip ana kamerayla geliyor ve bu ana kameraya iki adet yardımcı kamera eşlik ediyor. Samsung’un lens hakkında yaptığı açıklamaya göre, derin öğrenme tabanlı yeniden seslendirme algoritması sayesinde farklı sensörler olarak işlev görebiliyor.

Samsung ISOCELL HP1 sensörü hakkında detaylı bilgi:

samsung isocell hp1
Motorola Frontier Sızdırıldı: 200MP Ana Kamera! 5

Samsung ISOCELL HP1 sensörü, 2×2 piksel gruplama yapabiliyor ve 1,28 µm etkin piksel boyutuyla 50 MP çözünürlük sağlıyor. Ayrıca 12,5MP çözünürlük ve 2,56 µm piksel eşdeğeri ile büyük bir görüntü pikseli oluşturmak için kullanılan 16 sensör pikselli 4×4 gruplama modu da bulunuyor.

Üstün özelliklere sahip gelişmiş sensör 30FPS’de 8K’ya kadar video kaydı yapabiliyor.

Motorola Frontier olası teknik özellikleri neler?

motorola frontier render
Motorola Frontier Sızdırıldı: 200MP Ana Kamera! 6

Motorola Frontier, 144Hz yenileme hızı sunan 6.67 inçlik pOLED ekran ile gelecek ve ekranın üst orta kısmında nokta çentik içerisinde 60MP çözünürlüğünde özçekim kamerası sunacak. 8GB ve 12GB RAM ile 128GB ve 256GB Depolama Alanı yapılandırmalarına sahip olacak.

Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alan akıllı telefon 125W Kablolu Hızlı Şarj ve 30W ile 50W arasında değişkenlik gösteren kablosuz hızlı şarj desteğine sahip 4500 mAh kapasiteli bataryadan enerji alacak. Akıllı telefonun Temmuz ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler