Çarşamba, Nisan 24, 2024

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G Özellikleri ve Tasarım Yapısı

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI’ın yeni ekran kartı serileri için ilk paylaşımı daha önce yapmıştık. RTX 3050 modeli için Gaming serisinin geldiğini söylemiştik. Bu kez özelliklerini ele alacağımız model ise MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G ekran kartı olacak.

Yine yeni RTX 3050 ailesinin bir üyesi olan ekran kartı, daha kompakt yapısıyla dikkat çekiyor. Hem Ampere mimarisinin avantajlarını yaşarken hem de minimalize tasarımın artılarını görüyoruz.

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G Tasarımı

Diğer modellerin aksine bu modelde MSI tek bir fan kullanmayı tercih etmiş. Kompakt yapıyı sağlamak adına tek bir fan ile gelen ekran kartı, tasarımın merkezine de bu fanı alıyor.

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G

Üst kısımda Aero yazısı ve fan etrafındaki mini çizgiler bizi karşılarken, arka kısımda Geforce RTX yazılı metal plakayı görüyoruz. Küçük formlu sistemler için ideal olacak olan ekran kartının %40’a kadar daha küçük olduğunu da ekleyelim.

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G Teknik Özellikleri Neler?

Kart minik olsa da soğutma performansı buna göre düzenlenmiş durumda. Seride geniş kanatları bulunan Aero ITX fan, soğutma sisteminin başını çekiyor. Kanatlarında özel eğimli yapının kullanıldığı fan, bu benzersiz eğriyle beraber hava akışını da yeterli seviyeye çıkarıyor.

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G

Küçük boyutlarına karşın kartın soğutma performansını tamamlaması adına özel bir ısı borusu tasarımına yer verildiğini de ekleyelim. 6 mm kalınlığında bakır ısı borularıyla beraber, GPU birimi üzerinde oluşacak olan ısı çok kolay bir şekilde dağıtılabiliyor.

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G

Donanım Özellikleri

Gelelim kartın donanım özellikleri kısmına. RTX 3050 modelinde, 8 GB GDDR6 bellek var ve 128 bit bellek arayüzü kullanılmakta. 14 Gbps bellek hızına sahip olan kart, RTX 30 serisinin en mütevazi modeli.

Kaçırmayın: MSI RTX 3050 Gaming X 8G Özellikleri 

Bellek kısmını geçip çekirdeklere baktığımız zaman da yeni ekran kartının 2560 CUDA çekirdeğinin yanında hem 2.nesil RT çekirdekleri hem de 3.nesil Tensör çekirdekleri olduğunu görüyoruz. Bu da modelde hem ışın izleme desteğinin hem de DLSS desteğinin olduğu anlamına geliyor.

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G

3050 AERO ITX 8G ekran kartında farklı olarak saat hızının değiştiğini görebiliriz. Fakat bunun için de henüz MSI kanadından gelen bir açıklama yok. Saat hızları için belirlenecek şeklinde bir ifade kullanılmış.

MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX 8G OC Modeli Hakkında: Aero serisinin bir diğer üyesi de OC takısının yer aldığı model. Tasarım açısından bir fark olmayan modelde, saat hızı konusunda farklar olacağını düşünüyoruz ama dediğimiz gibi henüz bu da açıklanmadı.

Teknik Özellikler Detay

  • Çekirdek Sayısı: 2560
  • Bellek: 8 GB GDDR6
  • Bellek Hızı: 14 Gbps
  • Bellek Arayüzü: 128 bit
  • TDP Değeri: 130W
  • Güç Konektörü: 1 adet 8 pimli
  • Önerilen PSU: 550W
  • DLSS: Var
  • RTX: Var
  • Port: 3 adet DisplayPort 1.4, 1 adet HDMI

RTX 3050 AERO ITX 8G serisi için saat hızları ve fiyatlar açıklandığı zaman eklemek yapacağız. Yine merak ettiğiniz bir detay olursa sorularınızı da bekleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler