Cuma, Mart 29, 2024

MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X 8G Ekran Kartı Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI’ın yeni ekran kartı ailesinin son modeline geldik. 3 farklı aile ile RTX 3050 serisine giriş yapan markanın son modeli, GeForce RTX 3050 VENTUS 2X 8G serisi olacak.

Yine bir standart model ve bir de OC modeli olmak üzere iki versiyonla karşımıza çıkan ekran kartı, MSI RTX 3050 serisinin en oturaklı tasarıma sahip modeli diyebilirim. Ağır bir görüntüsü var.

MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X 8G Tasarımı Nasıl?

Başta belirttiğim gibi kartın oturaklı bir görüntüsü var. RGB aydınlatma ya da ek bir aydınlatma beklememek lazım. Çok sayıda kanadın yer aldığı iki adet fanın bulunduğu ekran kartı, fan çevrelerinde de yine gövde renginde bir çıkıntı sunmuş.

RTX 3050 VENTUS 2X 8G OC

Bu da kartın tek hareketi olmuş diyebiliriz. Arka bölüme geçtiğimizde de sade ve güçlü bir arka plaka kullanılmış. Söz konusu arka plaka, güçlendirilmiş ve sert bir yapıya sahip. Hem koruma odaklı hem de soğutmaya artısı olacaktır.

RTX 3050 VENTUS 2X 8G OC

GeForce RTX 3050 VENTUS 2X 8G Teknik Özellikleri

Soğutma sisteminde Gaming modelleri kadar olmasa da yine güzel özelleştirmeler var. Ekran kartı üzerinde yer alan fanlar, her zaman olduğu gibi ana soğutma birimi. Torx Fan 3.0 serisini kullanan marka, özel fan yapısının artısını da burada ortaya çıkarıyor. Öyle ki fanlarda dalgalı bir kanat yapısı ve kanallı hava giriş bölümleri var.

RTX 3050 VENTUS 2X 8G OC

Standart kanat tasarımlarına göre hem daha verimli hava akışına hem de daha sessiz çalışmaya odaklanılmış.

Kaçırmayın: RTX 3050 AERO ITX 8G Özellikleri

Burada ek olarak sıfır frozr sistemi de bulunmakta. Şöyle ki ekran kartının sıcaklığı çok yüksek değilse, fan çalışması için gerekli bir durum yoksa, o zaman fan durduruluyor. Tekrar yük altına girildiğinde tekrar çalıştırılıyor.

RTX 3050 VENTUS 2X 8G OC

Bu döngü hem enerjiden verim elde edilmesini hem de çok daha sessiz bir çalışma ortamı sunulmasını sağlıyor.

Son olarak soğutma kısmında termal dolguların da altını çizelim. MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X 8G modelinde yer alan termal dolgu tasarımı, kartı serin tutmak için özenle hazırlanmış.

Donanım Özellikleri ve Saat Hızları

Temelde tüm modellerin özellikleri aynı. 8 GB GDDR6 bellek miktarı. 14 Gbps bellek hızı ve 128 bit bellek arayüzü diğer tüm RTX 3050 modellerinde olduğu gibi bu seride de karşımıza çıkıyor.

Burada CUDA çekirdek sayısı ise 2560 adet olarak belirlenmiş. Karttın GPU birimi mevcut mimariyle en düşük çekirdek miktarlarından birini sunuyor. Yine temel modele göre saat hızı ne kadar farklı olacak açıklanmış değil.

RTX 3050 VENTUS 2X 8G OC Versiyonu: Yine tasarım kısmında farkın olmadığı bir model daha. Serinin saat hızları farklı olacaktır ama o da şu an net değil. Bunu da eklemiş olalım.

Teknik Özellik Özet

  • Bellek: 8 GB GDDR6 128 bit
  • Bellek Hızı: 14 Gbps
  • CUDA çekirdek: 2560
  • TDP: 130W
  • Önerilen Güç Kaynağı: 550W
  • Saat Hızı: Henüz açıklanmadı
  • Portlar: 1 adet HDMI, 3 adet Displayport 1.4.
  • Konektör: 1 adet 8 pimli

Fiyatlar Belli mi?

Başlıkta kartın “fiyatı” şeklinde bir ifade kullandık. Bu ifadeyi kullandığım için bir açıklama yapmak istedim. Yeni modeller için fiyatlar henüz açıklanmadı. Bugün yarın açıklama yapılacaktır. O zaman yazımızı günceller ve fiyat bilgilerini de veririz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler