Perşembe, Nisan 18, 2024

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’na Turist Taşıyacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzay turizmi son zamanlarda gündem konusu oldu. İlk uzay turizmini 2001 yılında gerçekleştiren Rus Uzay Ajansı Roskosmos, 2010 yılında bu projeyi sonlandırmıştı. NASA tarafından edilinen bilgilere göre tekrardan uzay turizmine başlanacak.

Son birkaç yıldır Elon Musk, Jeff Bezos ve Richard Branson gibi özel uzay ajans şirket sahipleri, uzay turizminin peşinde koşuyor. Hal böyle olunca Amerika Uzay Ajansı NASA bile Uluslararası Uzay İstasyonu‘na turist taşıma konusunda çalışmalara başladı. Ayrıca Washingtonpost’un haberine göre NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden uzay araçlarında turistler için koltuk ayırtarak ciddi bir para karşılığında satacak.

2016 01 14SNC DreamChaser SpacecraftCargoModule attached to ISS Low Res

İlk Uzay Turizmi 2001 Yılında Yapıldı

Uzaya turist taşıma fikrini ilk gerçekleştiren Rus Uzay Ajansı Roskosmos, 2001 yılında Amerikan iş adamı Dennis Tito’yu 20 milyon dolar karşılığında ISS’e taşımıştı. Rus Uzay Ajansı önümüzdeki yıllarda ISS’i otele çevirip uzay turizmini tekrar canlandırmak istiyor. Yapacağı bu Uzay Oteli projesi 350 milyon dolara çıkması bekleniyor.

NASA tarafında ise şuanlık teklif aşamasında. Bu teklif danışma konseyi tarafından onaylandıktan sonra NASA başkanı Jim Bridenstine’a götürülecek. Eğer oradan da onay alınırsa NASA uzay turizmine ilk adımlara atacak.

NASA’nın şuan yörüngede insan taşımak için aracı yok. NASA uzay turizmi için uzay araçları SpaceX ve Boeing tarafından üretilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler