Çarşamba, Mayıs 8, 2024

NASA’nın Yeni Ay Görevinde Kullanacağı Uzay Giysisi İlk Kez Gösterildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

NASA, yeni ay görevi olan Artemis III için hızlı bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Görev kapsamında ilk kez Ay yüzünde bir kadın yürüyecek ve ona siyahı bir erkek astronot eşlik edecek.

Görev kapsamında NASA tarafından yapılan çalışmalar devam ederken, bir yandan da astronotlar için hazırlıklar sürüyor. En son görevde yer alacak astronotların giyeceği özel uzay kıyafetleri için tanıtım yapıldı.

Aslında buna tam olarak tanıtım demek doğru değil. Zira henüz kıyafetler prototip aşamasında. Son uzay testlerinin devam etmesi bekleniyor. Ama yine de yeni uzay giysileri ilk kez göz önüne çıkmış oldu.

NASA’nın Yeni Uzay Giysileri Çok Daha Dikkat Çekici Teknolojiler Barındırıyor

Yeni uzay giysilerinde odaklanılan temel nokta, astronotlara daha fazla hareket imkanı sunmak. Ay gibi bir ortamda, eğilme ya da çökme gibi zor hareketlerin yapılmasını kolaylaştıracak yeni bir uzay giysisiyle karşı karşıyayız diyebiliriz.

Sadece hareket kabiliyetinin yüksek olması konusunda bir çalışma yapılmamış. Bunun dışında yeni uzay giysisi termal değişimlere de ayak uyduracak şekilde tasarlanmış. Uzayda değişen termal durumlara karşı yeni uzay giysisi uyum sağlayabilecek ve astronotların hayatta kalması adına termal standartları koruyacak.

Yeni Uzay Giysileri 2

Kullanılan kask kısmında da eski nesil uzay kıyafetlerine göre değişim göreceğiz. Kask kısmında her iki tarafta kameralara yer verilecek. Kameralar anlık çekim yapabilecek ve bu özel görüntüleme sistemleri anlık olarak görüntüleri dünyaya aktarabilecek.

Axiom Space tarafından hazırlanan yeni uzay kıyafetinin hem kadın astronotlar hem de erkek astronotlar için uygun olduğu belirtilirken, renk gibi konularda da değişim yapılabileceği belirtildi. İlk duyurulan model siyah bir model ama muhtemelen uzay ortamında kullanılan kıyafette beyaz renk tercihi yapılacak. Renk seçiminin de termal nedenlerden dolayı olduğunu belirtelim.

Şimdilik tüm testlerinin ne zaman tamamlanacağı açıklanmayan yeni uzay giysisinin, teslim edilmeden önce son uzay testlerinin de yapılması ve buna göre değerlendirilmesi bekleniyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler