Cumartesi, Nisan 27, 2024

Neden AMD? | PCH Yanıtlıyor #2

Paylaş

silkroad gaminggentr

Aramızdan bazılarımızın bilgisayar toplarken AMD işlemci‘yi Intel işlemci‘ye tercih ettiğini tahmin ediyorum. Veriler de ikisinin neredeyse eşit olduğunu gösteriyor ama burun farkıyla Intel önde. Ben de şahsen biraz AMD yandaşı sayılırım. Ama sizce AMD işlemciler neden bu kadar tercih ediliyor? Neden AMD? PC Hocası yanıtlıyor’un 2. bölümüyle sizlere aktarıyoruz.

AMD İŞLEMCİLER NEDEN TERCİH EDİLMELİ? NEDEN AMD?

neden amd yazi 1

1- AMD işlemciler fiyat/performans ürünüdür.

AMD işlemciler eğer paranız az ise ve en aşırı 4000 liralık bir bilgisayar toplayacaksanız, size fiyatına göre gerçekten ama gerçekten en performanslı seçenek olacaktır. Zamanında AMD işlemcili bir bilgisayarım vardı, biraz eski bir işlemciydi ancak ben pek oyun oynamadığım, daha çok iş ile uğraştığım için bir problem oluşturmuyordu. GTA 5’in piyasaya sürülmesinden 1 yıl sonra falandı. GTA 5 kaldırmıyordu ama yine de yakın derecedeki oyunları düşük ayarda kasıntısız çalıştırabiliyordu. O bilgisayarı 2800 ₺’ya toplamıştım, yani fiyatına göre cidden performanslıydı. Yine olsa yine alırdım. AMD en iyisi!
neden amd yazi 2

2 – AMD gelişime açıktır.

AMD işlemciler gerek oyunda mükemmel performanslar elde etmesi ile, gerek fiyat uyumluluğuyla yeterince göz alıcı değilmiş gibi bir de geliştirilebilir olması, bence AMD’nin en büyük artısı. Geliştirdiğinizde bozma ihtimaliniz de oluşur ama bir uzmanın elinde AMD daha verimli bir şekilde çalışabilir. Overclock yapmasının daha kolay olması bozulmasına da yol açabilir ama gerektiğinde çok işe de yarayabilir.

neden amd yazi 3

3 – Kalörifer olarak da iyi iş görür.

Tamam, başlık biraz şaka olabilir ama fazla çalıştırıldığında çok yüksek ısılara ulaşılabilen AMD işlemciler bir tek bu açıdan sıkıntı yapabilirmiş gibi geliyor. Ama AMD işlemciler daha uyumlu çalıştığı için, biraz paraya kıyıp uyumlu uygun bir soğutucu veya isteğe bağlı sıvı soğutma alınarak bu sorun halledilebilir. İntel mimarisi ile çalışmakta olsa da AMD işlemcilerin daha uyumlu bir şekilde çalıştığını söylemeden geçemeyeceğim. Tek sıkıntısı ısınması. Ama olsun. “Kalörifer olarak da iyi iş görür.

DÜZENLEME : AMD’nin RYZEN serisi işlemcilerinden sonra ısınma sorunu kalkmış. Üşüyoruz artık. Şaka bir yana, ısınmasının kalkması iyi olmuş. Performansı etkiliyor.

Pek fazla bu alanın takipçisi olmadığımdan Neden Android?  yazısına göre biraz daha kısa bir yazı oldu. İşin piri olanlar, yorumlarda kendi görüşlerini paylaşarak katkıda bulunabilirler. Sonraki yazımızda görüşmek üzere. “Adios, muchachas!”

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler