Perşembe, Nisan 25, 2024

Nokia’nın yeni akıllı telefonu D1C ucuz fiyatı ile dikkat çekiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan on sene önce akıllı telefonların piri olarak piyasayı süpüren Nokia, şimdi tekrardan piyasaya dönmeye hazırlanıyor. Nokia D1C adı verilen yeni akıllı telefon, uygun fiyatı ve teknik özellikleri ile dikkatleri üzerine çekti.

Android işletim sistemi ile birlikte tekrardan pazarda göreceğimiz Nokia firması, satın alımlarını tamamladıktan sonra piyasanın nabzını yoklayacak. İki farklı ekran seçeneği ile gelecek olan Nokia D1C’nin 5 inçlik ekranı, 2 GB RAM‘i bulunurken, 3 GB ve 5.5 inçlik versiyonu da kullanıcıların karşısına çıkacak. Orta ve giriş segmentli kişiler için yayınlanacağını düşündüğümüz cihazların piyasa satış fiyatı ise 150 dolar ile 200 dolar arasında olacak.

nokia d1c
Ekran boyutu ve RAM dışında diğer teknik özellikler her iki cihazda da aynı kalacak. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 430 işlemcisinden aldığı gibi, 16 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera bulunacak. Çıkış tarihi olarak Şubat ayı işaret edilen Nokia D1C için “bu sefer olacak mı ?” soruları sorulmaya devam ediliyor.

Eski parlak günlerine dönmek için çabalayan ekip, bu cihazlar ile başarılı olursa üst segment akıllı telefonlara yönelecek. Mobil Dünya Kongresi’nde Nokia D1C fırtınası esecek olursa, bir sonra haberler firma için umut verici olabilir. Sızdırılan diğer teknik özellikler aşağıdaki karşılaştırma tablosundaki gibidir.

❱❱ Not: Arkadaşlar normalde bu akıllı telefon için android sürümü henüz kesinleşmemişti. Fakat söylentilere göre Nougat 7.0 ile geleceği belirtiliyor. Söylendiği gibi son sürüm android ile gelecek olursa, piyasada gerçekten büyük adımlar atılabilir.

Teknik özellikler

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler