Cuma, Nisan 26, 2024

Nokia PureBook Pro Laptop Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia, battı çıktı battı çıktı ama hala teknoloji pazarında yer almaya devam ediyor. HMD Global bünyesine girdikten sonra daha net bir şekilde yoluna devam eden marka, ürün sınıflarını da genişletiyor. Yıllardır markayı akıllı telefonlarıyla tanıyoruz ama görünen o ki artık daha da genişleme yapılacak. Öyle ki ürünlere bir de laptop eklendi. Nokia PureBook Pro adıyla duyurulan laptop, markanın adı için de yeni bir dönem.

Daha önce birkaç tablet adımı ve hatta televizyon adımı bile görmüştük ama laptop yeni bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu yeni Nokia PureBook Pro neler sunuyor?

Nokia’nın HMD Glonal çatısı altında böyle bir girişimde bulunması mantıklı oldu mu? Bir bakalım değerlendirelim.

Nokia PureBook Pro Teknik Özellikleri ve Artıları

Bir kere cihaz çok ince tutulmuş. Kasası ve ekran çerçeveleri oldukça ince. Buradan anladığımız bu seri tamamen günlük kullanım ve profesyonel odaklı bir seri olacak.

Kaçırmayın: Call of Duty ertelenecek mi?

Tasarımdan bunu çıkarıyoruz ama zaten teknik özellikler de görüşümüzü destekliyor. Zira cihazın içerisinde 12.nesil Intel i3-1220P serisi verimlilik odaklı işlemci var.

Nokia PureBook Pro

Harici bir ekran kartının kullanılmadığı cihazda RAM kısmında ise 8 GB GDDR4 RAM serisine yer verilmiş. Depolama alanı da nispeten standart tutulmuş diyebilirim. 512 GB SSD seçeneği var.

Ekran konusunda bir hayli şaşırdım çünkü 17.3 inç seçeneği de var. 15.6 inç standart ekranı anladım ama harici ekran kartının kullanılmadığı bir modelde 17.3 inç ekran kartı biraz garip geldi.

Nokia PureBook Pro

Sonuçta bir oyun serisinden de söz etmiyoruz. Ekran konusunda iki seride de aynı panel olduğunu söyleyelim. Standart modelden gidecek olursak 1920 X 1080 piksel çözünürlük değerinin olduğu IPS bir panel var.

250 nits parlaklık değerine sahip olan ekranın yenileme hızı da standart 60 Hz değerinde. Zaten dediğimiz gibi 17.3 modelinde de çok bir değişim yok.

Her iki cihazda da toplam 4W gücünde, 4 X1W hoparlör yer alıyor. Yeterli mi değil mi bilemiyorum ama oyun için sunulan bir seri olmadığını tekrar hatırlatayım. Zaten kulaklık girişleri var.

Nokia PureBook Pro

Nokia PureBook Pro bu özelliklerle fiyat kısmında 699 Euro ile geliyor. Çok mu, çok. Eğer 17.3 inç tercihi yaparsanız daha da yüksek. 799 Euro gibi bir fiyat. Ben çok fazla satacaklarını düşünmüyorum ama göreceğiz.

Teknik Özellik Özet

  • Kasa: Alüminyum ve Plastik
  • Boyutlar: 358 mm X 237 mm X 19.05 mm
  • Ağırlık: 1.7 kg – 17.3 inç için 2.5 kg
  • İşlemci: Intel Core i3-1220P serisi
  • RAM: 8 GB
  • SSD: 512 GB
  • Pil: 57 Wh pil ve 65W adaptör
  • Bağlantı: Wi-Fi 5
  • Port: 2 adet USB 3.2, 1 adet USB-A 3.1 ve 1 adet 3.5 mm jak
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler