Perşembe, Nisan 25, 2024

Nostalji: İçerisinde iPod Olan İlk Mac Mini Prototipi Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, ilk zamanlarında çok fazla ilgi görüyordu ve çağına göre aşırı inovatif ürünler piyasaya sürüyordu. Öyle ki akıllı telefon üreticileri klavyeli modeller piyasaya sürerken Apple bir anda tamamen ekrandan oluşan ve sadece bir tane tuşu bulunan bir akıllı telefon tanıtarak tüm dünyayı şaşırtmayı başarmıştı.

Apple, geçmişten günümüze sunduğu teknolojiyi sürekli üst çıtada tutmayı başardı. Kimilerimizin tasarımı fazla değişmedi diyecektir fakat zaten Apple ürünlerinde en iyi tasarımı – bazı eksiklikler olmasına rağmen – sunuyor ve sürekli performansa odaklanıyor.

Peki siz hiç içerisinde iPod, dışarısında ise iPod kontrolcüsü taşıyan ilk Mac mini prototipini gördünüz mü? Görmediyseniz gelin hep birlikte inceleyelim.

İsviçre çakısı gibi bir Mac mini prototipi (2005)

mac mini 2005 prototip
Fotoğraf: @appleworldturkish

Görmüş olduğunuz bu Mac Mini görseli, 2005 yılına ait bir prototipe ait. Fotoğrafta gözümüze çarpan ilk ayrıntı cihaza entegre edilmiş bir iPod, Mac’inizde çalışırken müzik keyfinizi ayrı bir koldan yürütmenize olanak sağlaması düşünülmüş fakat hiçbir zaman gerçekleşmemiş bir fikir.

Prototip üzerinde iPod ekranı ve dokunmatik tekerleğini barındırıyor ve ilk baktığımızda yan sanayi bir ürün imajı veriyor fakat ama hayır, bu ürün tamamen Apple çalışanları tarafından düşünülmüş ve üretilmiş bir prototip. Sizler bu eski prototip hakkında neler düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler