Cumartesi, Nisan 27, 2024

Nothing Phone (1) Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Neredeyse bir aydır gündemden düşmeyen akıllı telefon Nothing Phone (1) için sonunda beklenen an geldi. Telefon için tanıtım yapıldı ve modelin tüm özellikleri ortaya çıktı.

Şeffaf arka yüzeyinde özel bildirim sistemi, farklı tasarımı ve iddialı ekranıyla gelen akıllı telefon nasıl özellikler sunuyor bakalım.

Nothing Phone (1) Tasarımı

Cihazın en farklı kısmı arka kapak tasarımı. Arka kapak şeffaf bir şekilde tasarlanmış. Ayrıca burada özel bir Glif arabirimi kullanılmış. Glif arabirimi çeşitli LED ışıklar üzerinden ilerliyor.

Telefonun arka kısmına belli noktalara yerleştirilen LED’ler bildirimler için kullanılabiliyor. Telefonun şarj edilirken şarj durumunu gösteren bir LED ışık çubuğu ya da gelen aramalara göre zil sesleriyle senkronize edilen bildirim ışığı sunulabiliyor.

LED ışıkların işlevi bir hayli fazla. Telefonu farklı kılan kısmında da zaten burası olduğunu görüyoruz.

Nothing Phone (1)

Bunun dışında genel tasarıma baktığımızda da düz çerçeveler kullanılmış olması dikkatimizi çekiyor. iPhone benzeri bir tasarım sunan model, ön kısımda ise çerçevesiz ekran ile geliyor.

Sadece köşe kısımda bir adet kamera gömülü olarak sunulmuş durumda. Onun dışında telefon çerçevesiz bir ekran deneyimi sunuyor diyebiliriz.

Tasarımda vereceğimiz son detay telefonun renkleri olsun. Öyle ki Nothing Phone (1) hem beyaz renk seçeneği hem de siyah renk seçeneğiyle beraber gelmekte. Renklere göre tasarım değişmiyor ama siyah biraz daha şık duruyor.

  • Ek Koruma: IP53 sertifikası

Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1) Tüm Teknik Özellikleri

Teknik özelliklere geçildiği zaman, tam anlamıyla bir amiral gemisi akıllı telefon sunulmadığını görüyoruz. Evet güzel özellikler var ama tam anlamıyla üst segment bir amiral gemisi değil.

Telefonun ekranından başlayalım. Nothing Phone (1) ekran kısmında 6.55 inç ekran kullanıyor. 1.200 nit parlaklık değerinin olduğu ekranda 120 Hz OLED panele yer verilmiş.

1080 X 2400 piksel çözünürlük değerinin de olduğu ekranda koruma konusunda Gorilla Glass 5 tercihi yapıldığını da eklemiş olalım.

Ekrandan teknik donanıma atladığımız zaman da güçlü bir işlemci ile karşı karşıya kalıyoruz. Nothing Phone (1) içerisinde Snapdragon 778G+ işlemcisi yer alıyor. 6 nm üretim sürecinden geçen işlemci, 1 adet 2.5 GHz A78 çekirdeğe, 3 adet 2.4 GHz A78 çekirdeğe ve 4 adet 1.8 GHz A55 çekirdeğe sahip.

Nothing Phone (1)

Grafik birimi konusunda Adreno 642L tercihi yapılırken yonga setinde Hexagon 770 AI işlemcisinin yer aldığını da belirtelim.

Gelelim RAM kısmına. Bu konuda çok bir seçenek sunulmadı. Telefonda 8 GB ve 12 GB RAM seçimi var. LPDDR5 türünde olan RAM seçimine göre depolama alanı değişiklik gösteriyor. 128 GB ile 256 GB depolama alanı seçenekleri var.

Nothing Phone (1) Kamera

Bu telefonun kamerası da çok merak ediliyordu. Tanıtımdan önce telefon ile çekildiği söylenen görseller yayınlanmıştı. Haliyle beklenti de artmıştı. Tanıtımdan sonra beklenti karşılandı.

Modelde 50 MP Sony IMX766 sensör kullanan bir ana kamera var. F/1.88 diyafram açıklığında olan kamera, OIS ve EIS destekleri sunuyor.

4K 30 Fps kayıt yapabilen kameraya eşlik eden ikinci kamera ise 50 MP Samsung JN1 sensör bulunduran ultra geniş açılı kamera. Bu kamerada da 114 derece görüş açısı ve f/2.2 diyafram açıklık değeri sunuluyor.

Unutmadan ön kamerada da 16 MP Sony IMX471 sensör kullanıldığı hatırlatalım.

Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1) Fiyatı Nasıl?

Güzel özellikleri bulunan telefonun fiyatları da belli oldu. 8 GB RAM kullanan model 469 Euro olarak açıklandı. Henüz 12 GB versiyon için net fiyatlar ortaya çıkmadı.

Teknik Özellikler Detay

  • Ekran: 6.55 inç, 120 Hz OLED, 1080 X 2400 piksel
  • İşlemci: Snapdragon 778G+
  • RAM: 8 GB ve 12 GB
  • Depolama: 128 GB ve 256 GB
  • Kamera: 50 MP + 50 MP arka ve 16 MP ön
  • Pil: 4500 mAh, 33W a kadar hızlı şarj desteği
  • Arayüz: Android 12 temelli Nothing OS

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler