Cumartesi, Nisan 27, 2024

ASUS ZenFone 9 Sızdırıldı! Yeni Kompakt Model Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS, bir süredir telefon kategorisinde sessizdi. Zenfone serisine dahil olacak yeni modelleri göremez olduk. Yakın zamanda bu sessizlik bozuldu ve ROG Phone 6 modelleri geldi. Şimdi de kompakt yapısıyla çok konuşulacak ASUS ZenFone 9 karşımıza çıktı.

Aslında telefon resmi olarak tanıtılmadı ya da bir açıklama yapılmadı ama modeli ortaya çıkaran bir video yayınlandı. Her ne kadar video sonrasında silinmiş olsa da biz bu kompakt canavar hakkında önemli bilgileri görmüş olduk.

ASUS ZenFone 9 Nasıl Bir Telefon Olacak?

Promo videosu olduğu iddia edilen videoya göre iPhone Mini serilerine rakip olacak kadar güçlü bir akıllı telefon gelecek. Özellikle telefonun kompakt yapısı çok konuşulacak gibi duruyor.

Rahatlıkla avuç içerisinde tek elle kullanılabilecek olan modelde, arka kısımda 2 adet dev kamera bulunacak. Ana kamerada 50 MP değerinde Sony IMX766 sensör bulunacağı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca kamerada 6 eksenli bir dengeleme modu olacak.

Gezginler için görüntü çekiminde harika bir optimizasyon göreceğimiz anlamına geliyor.

Teknik açıdan değerlendirdiğimiz zaman ise ASUS ZenFone 9 modelinde, 5.9 inçlik bir ekran göreceğiz. Ekranın bu boyutta olmasına karşın kasanın biraz daha küçük olmasını bekliyorum. Zira çerçevesiz bir yapı olacak.

ASUS ZenFone 9

Samsung’un AMOLED panellerini kullanacağı da sızdırılan modelin, 120 Hz yenileme hızıyla gelecek olması da bir başka artı.

Hem taşınabilirliği yüksek hem şık hem de özlediğimiz mini modellerden biri olmasına karşın ASUS ZenFone 9 modelinde, güçlü bir donanım da göreceğiz. Öyle ki telefon en güçlü işlemci olan Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisine sahip olacak. RAM kısmında da 8 GB ve 16 GB seçenekleri bulunacak.

Artık tanıtımını da merakla beklediğimiz model ne zaman resmi olarak duyurulur bilemiyorum. Ama şu sızıntılardan telefonu bir hayli beğendiğimi söylemek isterim. Tabii ki şimdilik bu bilgiler teyit edilmeye muhtaç olan bilgiler.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler