Çarşamba, Nisan 24, 2024

Asus ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Asus’un oyun odaklı yeni akıllı telefon serisi sonunda tanıtıldı. Asus ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro olmak üzere iki ayrı model geldiğini gördük.

Telefonlarda çok büyük farklar yok bu nedenle iki modeli de bir arada ele alacağız. Tabii ki iki model arasındaki farkları da dile getireceğiz.

Asus ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro Tasarımları Nasıl?

İki akıllı telefon arasındaki farkların başında tasarım geliyor. Aslında genel yapı aynı ama Pro modelinin arka kısmında ek bir ekran var. 2 inçlik LED ekranda farklı animasyonlar gösterilebiliyor. Telefonun şarj durumunu gösteren animasyon, X modunun açıldığını gösteren animasyon gibi farklı animasyonlar var.

Temel modelde ise arka kısımda ROG logosunun yer aldığı bir alan bulunuyor. RGB aydınlatmanın olduğu bu alanda da yine şık bir görüntü sunulmuş diyebiliriz.

Bu detaylar dışında iki telefonun genel tasarımına baktığımız zaman Asus ROG Phone serisinin yapısını olduğu gibi yansıttığını görüyoruz. Bir hayli hareketli bir arka kapak ve çok ince çerçevelerin olduğu ekran kısmı korunmuş.

Biraz daha revize edilen tasarımda yine yan bölümlerde yer alan oyun odaklı tuşlar da unutulmamış.

Tasarım konusunda son olarak iki telefonun da IPX4 sertifikasına sahip olduğunu belirtelim.

Asus ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro

Asus ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro Teknik Özellikleri

Oyun odaklı telefonlar olması, iki modelin de maksimum güç ihtiyacını ortaya çıkarıyor. İki modelde de Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi yer alıyor. 3.2 GHz saat hızına kadar ulaşan işlemci, eski nesle göre %15 oranında daha yüksek işlem gücü ve %50 oranında daha hızlı GPU performansı sunuyor. Ayrıca yeni işlemcinin güç verimliliği de %20 oranında daha iyi.

Burada işlemcinin yüksek güç altında ısınmasını engellemek için iki modelde de özel bir soğutma sistemine yer verilmiş. GameCool 6 olarak isimlendirilen soğutma sistemi %30 daha büyük buhar odası sayesinde soğutma performansını da yeterli bir seviyeye çıkarıyor.

Telefonların RAM kısmına geldiğimiz zaman ise bir ayrım olduğunu görüyoruz. Burada Pro modelinde 18 GB RAM kullanılmış. 18 GB LPDDR5 RAM gerçekten iddialı bir seviye. Pro modelinde depolama alanının da 512 GB olduğunu ekleyelim.

Temel modele geldiğimiz zaman ise 8 GB, 12 GB ve 16 GB RAM seçenekleri karşımıza çıkıyor. Depolama alanı kısmında da 256 GB ve 512 GB seçenekleri var.

Asus ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro

Ekran Konusu

Asus ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro modelleri ekran konusunda da çok iddialı. Her iki modelde de 6.78 inç Samsung AMOLED ekran yer alıyor. 20.4:9 en boy oranına sahip olan ekranlarda 2448 X 1080 piksel çözünürlük değeri var.

Koruma kısmında da Gorilla Glass Victus korumasının kullanıldığı ekranın en dikkat çekici noktası yenileme hızının 165 Hz olması. 1 ms tepki süresinde 165 Hz yenileme hızı, akıllı telefonlarda çok fazla gördüğümüz değerlerden değil.

Ekran noktasında maksimum parlaklık seviyesinin de arttığını belirtelim. İki modelde de maksimum olarak 1200 nit parlaklık değeri sunuluyor.

Asus ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro

Kamera ve Diğer Detaylar

Bu modellerde çok önde olmamasına karşın yine de kamera konusunda da iyi bir seçim yapılmış. Ana kamera kısmında 50 MP Sony IMX766 sensör kullanılıyor. Bu ana kameraya 13 MP değerinde ultra geniş açılı kamera ve 5 MP değerinde makro kamera eşlik ediyor.

Ön kamera kısmında ise sadece 12 MP değerinde tek bir kamera kullanıldığını görüyoruz.

Diğer detaylara baktığımız zaman iki modelde de 6000 mAh değerinde pil, 65W hızlı şarj desteği, ROG UI arayüz, Dirac Virtuo uzamsal ses desteği, AirTrigger ultrasonik düğmeler gibi artılar olduğunu söyleyebiliriz.

ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro Fiyatları Nasıl?

Tüm bu özelliklerle beraber temel model 999 Euro ve Pro modeli de 1.299 Euro satış fiyatıyla pazara sunulacak. Türkiye’ye gelir mi bilemiyorum.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler