Cuma, Nisan 19, 2024

NVIDIA CMP 30HX Madencilik Kartı Satış Sayfasında Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Madencilik ve oyun odaklı ekran kartlarının ayrımını yapma konusunda kararları olan NVIDIA, ilk madencilik kartı olarak NVIDIA CMP 30HX modelini sunacak. Madencilik için özelleştirileceği söylenen kartın, yakın zamanda satış sayfası da ortaya çıktı.

Bir perakende sitesinde gözüken kartın hem özellikleri tekrar vurgulanıyor hem de kart için ilk defa fiyat görülmüş oluyor.

NVIDIA CMP 30HX fiyatı memnun etmeyebilir!

Satış sayfasına bakacak olursak kart, 721 dolar olacak. Bu fiyata karşın kartın içerisinde TU116-100 GPU birimi olacak ve bu da 1408 CUDA çekirdeği olacağı anlamına geliyor.

GDDR6 bellek ve 6 GB bellek miktarı gibi standartları sunacak NVIDIA CMP 30HX, 1530 MHz temel hızına sahip olacak. Maksimum hızın ise 1785 MHz olması söz konusu.

NVIDIA CMP 30HX

Şimdi bu özellikleri söylememizde bir neden var çünkü bu kartın tek amacı madencilik olacak. Herhangi bir görüntü çıkışı barındırmayacak. Peki, bu özelliklerle beraber hash gücü ne olacak? Söylenen 26 MH/s gibi bir kazma gücünün olacağı.

50 MH/s değerleri bile madencileri doyurmaya yetmez oldu. Böyle bir durumda 700 doların üzerinde bir para harcanıp CMP 30HX alınır mı göreceğiz.

NVIDIA CMP 30HX

Oyun kartları üzerindeki baskının kalması için daha iyi kazma değerlerine sahip olan kartların gelmesi lazım gibi duruyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler