Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA, Game Ready ve Studio için Windows 11 Desteği Yayınladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA bugün Windows 11 için Game Ready ve Studio sürücülerinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu yeni güncellemeler ile birlikte, GeForce RTX grafik kartları ve dizüstü bilgisayarlarda DirectX 12 Ultimate için tam destek artık mevcut. Aşağıdaki özellikler, bu yeni Windows 11 sürücüleri tarafından etkin hale getirilecek:

  • DirectX 12 Ultimate: DirectX 12 Ultimate, geliştiricilerin daha hızlı performansla daha büyük, daha iyi dünyalar yaratmalarına yardımcı olmak için Raytracing, Değişken Hız Gölgelendirme, Örnekleyici Geri Bildirimi ve Kafes Gölgelendiriciler gibi çeşitli RTX grafik işleme yeniliklerini kodluyor.
  • Otomatik HDR: Oyunların çoğu Standart Dinamik Aralıkta (SDR) çalışır. Otomatik HDR, oyun içeriğini değerlendiriyor ve onu Yüksek Dinamik Aralığa (HDR) dönüştürerek parlak ışıkların canlılığını artırıyor, siyahları tam siyah haline getiriyor ve genel olarak bir sahnenin ayrıntılarını vurgulayarak onları daha gerçekçi ve daha doğru renk ayarına getiriyor. G-SYNC ULTIMATE veya G-SYNC HDR özellikli bir ekrana sahipseniz, oyununuz DirectX 11 ve DirectX 12 SDR oyunlarınızda otomatik olarak geliştirilecek.
  • DirectStorage: DirectStorage, DirectX 12 oyun geliştiricilerinin yükleme hızlarını hızlandırmak ve NVMe SSD’den aktarılan dokuları ve varlıkları kullanarak devasa dünyalar oluşturmak için kullanabilecekleri yeni nesil IO teknolojisinin standartlaştırılmış yeni bir uygulamasını getiriyor.
  • Daha Hızlı NVIDIA Yayın Performansı: NVIDIA Broadcast, sesi daha net hale getirmek, arka plan gürültüsünü ortadan kaldırmak ve video kalitesini iyileştirmek için yapay zekanın gücünü ve ekran kartının Tensör Çekirdeklerini kullanan, endüstrinin önde gelen video ve ses geliştirme uygulaması. Windows 11’de ekran kartı hızlandırmalı donanım zamanlaması çok sayıda iyileştirme alıyor ve varsayılan olarak etkinleştiriliyor, bu da kullanıcıların canlı yayın yaparken ve bir oyun veya 3D uygulamasını sorunsuz bir şekilde çalıştırırken NVIDIA Broadcast’i kullanmalarına olanak tanıyor.
  • Windows Sesi İyileştir: Yeni bir Ses paneli, Windows 11 kullanıcılarının hoparlörlerinden ve kulaklıklarından gelen sesi iyileştirmesini ve geliştirmesini sağlayarak diyalogları daha net hale getiriyor.
  • Entegre Microsoft Teams: Artık görev çubuğuna entegre edilen ve iş arkadaşları, arkadaşlar ve aile ile bağlantı kurmanın daha hızlı bir yolunu sağlayan Microsoft Teams aracılığıyla sohbet edebilir, arama yapabilir ve konferans başlatabilirsiniz ve Windows 11 sürücüleri ile GPU hızlandırma tam olarak destekleniyor ve Teams seçenekleri aracılığıyla, görüşmeleri ve video konferansları geliştirmek için ses ve videonuzu NVIDIA Broadcast aracılığıyla yönlendirebilirsiniz.
  • AI yazılım platformu: Artık, Linux için Windows Alt Sisteminde (WSL) NVIDIA CUDA ile öğrenciler, NVIDIA’nın yapay zeka için dünya lideri yazılım platformuna doğrudan Windows 11 dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarından erişim sağlayabilecek.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler