Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA GeForce MX550 için Detaylar Gözükmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA’nın birkaç farklı kategoride grafik birimleriyle karşımıza çıkıyor. RTX 30 serisi gibi iddialı bir seriyle bir yandan masaüstünde bir yandan da oyuncu laptop modellerinde boy gösteren marka, şimdi de giriş seviyesi laptoplar için yeni grafik birimi hazırlığında. NVIDIA GeForce MX550 adıyla geleceği söylenen yeni laptop grafik birimine ilişkin de detaylar sızmaya başladı.

Giriş seviyesinde laptop grafik birimlerinin yeni temsilcisi olması beklenen MX550 modeli için sızan ilk özellikleri değerlendirecek olursak, MX450 modelinin rahat rahat üzerine çıkılacağını da görüyoruz.

Kaçırmayın: Epic Games, 15 Oyunu Ücretsiz Olarak Verecek 

NVIDIA GeForce MX550 Nasıl Özellikler Getirecek?

Bazı ürün sayfalarında yer alan bilgilere göre, yeni grafik biriminde de Ampere mimarisi karşımıza çıkacak. Ampere GA107 GPU birimini barındıracak olan seri, bu yeni birimle beraber 2048 CUDA çekirdeğiyle karşımıza çıkacak.

Giriş seviyesi için ideal diyebileceğimiz çekirdek sayısı bir yana, bellek kısmında ise 2 GB GDDR6 bellek tercihi yapılacağı söylenmekte.

NVIDIA GeForce MX550

Bu değerlerle beraber MX550 grafik biriminin bir önceki nesil olan MX450 modeline göre %15-20 oranında daha iyi bir performans değeri sunacağı iddiası da var.

16 hesaplama birimine sahip olması ve her birimde de 128 CUDA çekirdeği olması beklentisi olan yeni mobil grafik kartının, CES 2022 fuarında açıklanması bekleniyor. Lenovo, Asus gibi birçok markanın da bilgisayarlarında yeni birime yer vereceğini düşünüyoruz.

NVIDIA GeForce MX550

Şu an bildiklerimiz bunlar. NVIDIA GeForce MX550 için kesin açıklamalar için CES 2022 fuarını bekleyeceğiz. 1 sene kadar sonra gelecek olan yeni modelin fiyat açısından nasıl bir fark yaratacağı da önemli.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler