Salı, Mart 19, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti için İlk Özellikler Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, üst seviye ekran kartlarını ay başında tanıttı. NVIDIA GeForce RTX 30 serisinin amiral gemileri çok başarılı bulunurken gözler orta segment modellere çevrildi. Orta üst segment modellerden biri olacak NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti ise en çok merak edilen seri.

RTX 3060 modeliyle beraber tanıtılacağı düşünülen Ti modeline ilişkin detaylar da paylaşılmaya başladı. Videocardz üzerinden yeni bir sızıntı yapıldı ve RTX 3060 Ti ekran kartında olması beklenen özellikler en net şekilde görülmüş oldu.

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti çekirdek sayısı belli oldu

Videocardz sitesinde paylaşılan habere göre yeni ekran kartı modelinde 4864 CUDA çekirdeği olacak. Bu RTX 3060 modeli için iyi bir değer ama tabii ki diğer serilerden daha düşük bir çekirdek sayısı var.

Bellek kısmında da 8 GB GDDR6 belleklerini kullanacağı söylenen ekran kartlarının 14 Gbps hızı bulunacak ve bu serinin veri yolu genişliği 256 bit gibi bir değer olacak.

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti

GA104-200 GPU birimini sunacak olan yeni ekran kartının güç tüketim değerinin ise eski serilere göre bir tık daha yüksek olması bekleniyor. Beklentiye göre 180W değerinde olacak olan kart, RTX 2060 Super modelinden çok az daha fazla güç tüketecek.

AMD’nin 28 Ekim etkinliğinden hemen sonra duyurulması beklenen GeForce RTX 3060 Ti modelinin fiyat açısından nasıl bir sınırda konumlanacağı ise net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler