Perşembe, Mart 28, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti 16GB Sızdırıldı! İşte Beklentiler

Paylaş

silkroad gaminggentr

GeForce RTX 3070 Ti ekran kartı, genel hatlarıyla başarılı bulunan modellerden birisi. Fakat Nvidia’nın bu model üzerinde planları da bitmemiş gibi gözüküyor. Öyle ki bir süredir iddialarda gündemde olan GeForce RTX 3070 Ti 16GB modeli, bugün yeni bir sızıntı ile gündeme geldi.

ASUS ve Gigabyte listelerinde gözüken yeni ekran kartı, yine bir bellek güncellemesinin geleceğini gösteriyor.

GeForce RTX 3070 Ti 16GB  Özellikleri Neler Olacak?

Mevcut modelde 8 GB bellek kullanıldığını biliyoruz. Bu modelde de bellek güncellemesinin yapılması söz konusu olacak. Nvidia son dönemde bunu çok sık yapıyor.

Daha birkaç gün kadar öncesinde yeni ekran RTX 3080 12GB modeli tanıtılmıştı. 10 GB bellek yerine 12 GB bellek gelmişti.

Kaçırmayın: NVIDIA RTX 3080 12GB Duyuruldu

Bu sefer iş biraz daha ciddi çünkü 8 GB olan bellek boyutu 16 GB seviyesine kadar çıkacak. Ürün listelerinde gözüken yeni ekran kartının teknik verilerinin nasıl olacağını doğrulayamadık.

Ama sızıntılara göre yeni ekran kartlarında 16 GB GDDR6x bellek yer alacak. 19 Gb/sn bellek hızında bir değişiklik olmasını beklemiyoruz. Ayrıca GPU biriminde de yine çok önemli bir değişim beklenmiyor ve seride 6144 CUDA çekirdeğinin devam edeceği düşünülüyor.

GeForce RTX 3070 Ti 16G

GeForce RTX 3070 Ti 16G

Yeni ekran kartları ne zaman tanıtılır hiç bir bilgim yok. Şu an ilk detaylı sızıntı gelmiş gibi düşünebiliriz. İlerleyen günlerde RTX 3070 Ti 16GB modeli için daha fazla şey açığa çıkar diye düşünüyoruz.

RTX 3080 12GB versiyonu için de böyle olmuştu ve ekran kartı sürpriz bir şekilde duyurulmuştu. Yeni bir sürpriz daha neden olmasın. 🙂 Sonuçta bu NVIDIA.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler