Perşembe, Mart 28, 2024

PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX Tanıtıldı! Fiyat Belli mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Radeon RX 6500XT serisi, küçük boyutlarda sistemler için ideal kartlardan biri oldu. Tek fanlı kartın ne boyutları büyük ne de güç tüketimi çok yüksek. Tabii ki özelleştirilmiş serilerde durum değişiyor ama PowerColor, bu avantajı kullanabileceğimiz PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX modelini duyurdu.

Mini-ITX sistemler için ideal olacak ekran kartı, boyut konusunda da güç tüketimi konusunda da avantajlı.

PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX Tasarımı İyi mi?

Kartın tasarımı için söyleyebileceğim çok bir şey olmadığını düşünüyorum. 165 mm kart, önde sadece tek bir fan ile geliyor. Bu tek fan 90 mm’lik. 120 mm bile değil.

Soğutma konusunda yetecek mi yetmez mi yorum yapamıyorum ama referans modelde de tek fan olduğunu düşündüğüm zaman umutlu bakıyorum.

Bu detayların dışında sadece fan üzerinde markanın yazısının olduğunu ve bir de dikine Radeon yazısının dikkat çektiğini görüyorum. Onun dışında tasarım standart, küçük ve sade.

PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX

PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX Ne Kadar Performanslı?

Burada değişen çok bir nokta yok. Temel modelde yer alan 1024 çekirdekli Navi 24 GPU değişmediği için öyle çok büyük değişim beklememek lazım. Bellek kısmında yine 4 GB GDDR6 bellek ve 18 GB/sn bellek hızı değerlerini görüyoruz. Kesinlikle 1080p oyuncularının seveceğini düşündüğüm kartın TDP değeri ise 107W seviyesinde.

Kaçırmayın: AMD Radeon RX 6500 XT özellikleri ve fiyat bilgisi. 

Aslında burada da TDP değerlerinin değişebilmesi durumu var. 150W’a kadar çıkabilir, bu güce izin veriliyor deniyor ama ben o değerlere ihtiyacı olacağını zannetmiyorum. 107W iyi ve geçerli olan TDP değeri olacaktır.

PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX

Şimdi burada yeni ekran kartının saat hızlarını merak ediyorsunuz. Referans modelde 2610 MHz saat hızı değeri açıklanmıştı. Özel modellerde bu değerler daha da yükselebilir biliyoruz ama PowerColor’ın bu modeli onlardan biri olmayacak gibi.

Marka şu an saat hızlarını açıklamamış ama tek fanlı bu mini serinin temel verileri baz alacağını düşünüyorum. Yüksek saat hızlarını zorlayacak ek bir soğutma sistemi gibi artılar göremedim. Yine de resmi olarak saat hızlarının açıklanmasını bekleyelim.

PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX

Asıl beklediğimiz ise tabii ki fiyatı olacak. Dilerim PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX, 199 dolar önerilen satış fiyatıyla gelir. Öyle çok bir tasarım farkı yok. Hadi en azından 250 doları geçmese çok iyi olacak.

Çünkü her ne kadar AMD temelde 199 dolar gibi bir fiyattan söz etse de ilk özelleştirilmiş modellerin fiyatlarına ilişkin gelen bilgiler epey bir üzdü. 350 Euro olan model var. Bu kart için ise henüz fiyatımız belli değil.

PowerColor Radeon RX 6500XT Mini-ITX

Teknik Özellik Özet

  • Çekirdek Sayısı: 1024 standart
  • Bellek: 4 GB GDDR6 18GB/sn
  • Bellek Arayüzü: 64 bit
  • Saat Hızı: Bu model için belli değil.
  • TDP: 107
  • Fan: 90 mm tek fan
  • Konektör: 8 pinli tek bir adet
  • Fiyat: Özlemle bekliyoruz. 🙂
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler