Cuma, Mart 29, 2024

NVIDIA GTX 1180 Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC oyuncuları, kripto madenciler ve diğer PC ve GPU meraklılarının 2 yıldır beklediği yeni NVIDIA ekran kartları yakında geliyor olabilir. Her ne kadar şirket CEO’su uzun bir süre beklenmesi gerektiğini belirtse de sızıntılar, yeni bir GeForce GTX 1180 görebileceğimizi doğruluyor.

NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile oyuncu ve PC severleri bir miktar üzmüştü. Yaklaşık iki yıl önce tanıtılan GTX 1080’den bir yıl sonra güncellenmiş bir GTX 1080Ti görmüş ve yeni 20 ya da 11 serisi bir ekran kartı tanıtımı için heyecanla bekliyorduk. Ancak CEO, yeni nesil bir GPU için uzun bir zaman daha beklememiz gerektiğini söylemişti. Fakat geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir sızıntı, şirketin Ağustos ya da sonbahar aylarında yeni bir GTX 1180 tanıtacağını gösteriyor. 

Elveda GeForce, Merhaba GTX

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen E3 2018 fuarında bir Lenovo müdürü, oyunculara yeni bir bilgisayar göstermiş ve bilgisayarın bu sonbaharda GTX 11 serisi GPU’ya sahip olacağını belirtmişti. Öte yandan bir gelişme de geçtiğimiz gün NVIDIA tarafında yaşandı ve şirketin basın çalışanlarına Ağustos ayında gerçekleşecek Gamescom fuarı için davetiye gönderdiği paylaşıldı.

gtx 1180 1

Bu iki gelişme oyun severleri ve teknoloji meraklılarını heyecanladırmış olsa da bazıları Lenovo müdürünün yanlış anlaşıldığını ya da yanlış anlamış olduğunu belirtiyor. Yine de donanım haberleri ile öne çıkan HotHardware, NVIDIA’nın ilk kez yeni GPU’larında GeForce yerine GTX 1180, GTX 1170 vb. olarak adlandırma yapacağını belirtti. Belki de bu seri 20 olarak güncellenebilir.

Ne Lenovo ne de NVIDIA tarafında herhangi bir doğrulama ya da açıklama olmasa da biz PC severler, merakla ağustos ayını ve Gamescom fuarını beklemeye koyulduk. Bakalım NVIDIA, 2 yıllık bir aradan sonra oyun severlere istediği GPU’ları sunacak mı?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler