Perşembe, Mart 28, 2024

NVIDIA GTX 2080 ve 2070 GPU’larının Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İki yıldır piyasada söylenti üstüne söylenti devam ederken, Nvidia GTX 2080 ve GTX 2070 ekran kartlarının geliyor olduğunu görmek ve bir kez daha haklı çıktığımızı hissetmek büyük bir gurur veriyor. Öncelikle bunu söyleyerek konuya giriş yapmak istedim. Zira bizim edindiğimiz bilgilerde ‘GTX 2080 geliyor’ dediğimizde ‘yok böyle bir şey uydurmayın‘ diyen vatandaşlar için bazı detaylara hep birlikte imza atmıştık. Peki neydi onlar?

“Bak Ne Oldu Şimdi?”

Piyasada pek çok söylenti ve haber dolaşırken şimdiye kadar bizi yanıltmayan ve yurt dışında içinde bulunduğumuz o WhatsApp çetemiz yine iş başındaydı. Edindikleri bilgileri bizler ve diğer editörler ile paylaşarak bizlere destek olan Hardware ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bilgiler bizlere ulaşırken, süzgeçten geçerek ve ‘kesin çıkacak’ gözü ile ulaştırılıyor. Biz de bu haberleri sizlerle Türkiye’de ilk olarak paylaşırken, bazı arkadaşlarımız inanmak istemiyordu.

Biz de bu detayların ekran görüntülerini alarak ‘bak ne oldu şimdi?‘ edasında tekrar paylaşımlarda bulunuyor olacağız. Buradan aşağıdaki yorumu yazan vatandaşımı da ofisimize bir kahve içmeye davet ediyoruz.

gtx 2000 yorum

NVIDIA GTX 2080 Serisi Nasıl Olacak?

Sizlerle şurada 12.11.2017 tarihinde NVIDIA’nın GTX 2080 ekran kartlarını hazırladığını paylaşmıştım. İşin detayında ise zaten NVIDIA yeni seri üzerinde iki senedir çalıştığını biliyorduk. Şimdi ise GeForce GTX 20xx veya 11xx (burası kesin değil) adı altında yeni ekran kartı serisini bir kaç ay içerisinde piyasaya sürülecek. En son çıkan detaylara baktığımızda GeForce GTX 2080 ve GeForce GTX 2070 GPU’larının seri üretiminin hali hazırda devam ettiği ve 12 Nisan tarihinde düzenlenecek lansman ile duyurulacağı 3DCenter tarafından da paylaşıldı.

Yeni nesil ekran kartlarının geçen yıl söylenen Volta mimarisinin aksine Ampere Mikro mimarisine dayanacağı iddia ediliyor. Eğer bu söylentiler doğru çıkarsa Ampere GPU, Pascal’ın yerini alacak ve Nisan ayında duyurulmadan önce, Mart ayında açıklamaları kamu oyu ile paylaşılacak.

“12 Nisan Büyük Gün”

NVIDIA GeForce GTX 2080 002

GP102’nin Ömrü Doldu mu?

Sirkülasyon hızlı bir şekilde devam ederken, GeForce GTX 1080 Ti ve GeForce GTX Titan XP için kullanılan Pascal tabanlı GP102 GPU‘sunun ömrünün dolduğu iddiaları var. İşin ucunda ekran kartı kıtlığı olduğu için, üretici firmanın da imalatı tamamen durdurduğu ve çok az sayıda GeForce GTX 1080 Ti ürettiği belirtiliyor. Piyasada zaten ekran kartı kıtlığı yokmuş gibi önümüzdeki 4-8 hafta içerisinde bu kıtlığın giderek artacağını üzülerek söylüyorum.

Kripto madencileri burada gözlerini son kalan GTX 1080 Ti serisine dikebilir. Zira mevcut talepten çok fazla talep olduğu için bu son GTX 1080 Ti serisine erişemeyebiliriz.

Önemli Not: Yeni sistem toplayacak dostlarımıza da şunu önerebilirim; Eğer üst düzey bir GPU bulmak için çabalıyorsanız, yeni GeForce Ampere grafik mimarisi altındaki kartları beklemeniz daha doğru adım olacaktır. Henüz mimarinin adı teyit edilmemiş olsa da, gelecek nesillerin GTX 2080 veya GTX 1180 olarak devam edeceği düşünülüyor. Şahsi fikrimin ise GTX 2080 serisinden yana olduğunu söylemeliyim.

GTX 2080 mi – GTX 1180 mi?

NVIDIA GeForce GTX 2080

Uygun Maaliyetli GTX 2060’lar Ne Zaman?

Bilmeyenler için söyleyelim; üretici firmalar yeni GPU’larını hazırlarken her zaman en üst seviyeden başlayarak duyurularını ve etkinliklerini gerçekleştirir ardından inceleme rehberleri ve test sonuçları yayınlanır. Arada geçen bir kaç aylık süre zarfından sonra diğer GPU serileri piyasaya sürülür. Yani en yüksekten – en düşüğe doğru bir ivmeden bahsediyoruz.

Yani ilk olarak piyasada NVIDIA GTX 2080 ve GTX 2070 ekran kartlarını göreceğiz. Ardından daha uygun maaliyetli olan GTX 2060 serileri piyasaya sürülecek. Amiral gemi olan GTX 2080 Ti modelinin ise 2019’da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

gtx 2080 ampere

En Büyük Soru: GTX 2080 ve GTX 2070 Ne Kadar Güçlü?

Bu şuanda herkesin aklındaki önemli detaylar arasında gezip dolaşan bir soru. Yine altını çizerek söylemek istiyorum; şuan ki dedikodulara göre Pascal mimarisine kıyasla %20-30’luk bir performans artışı ön görülüyor. Bazı forumlarda ve gruplarda %70 artış olacağı konuşulsa da, bu kadar büyük bir performans farkının gerçekleştirileceğine pek ihtimal vermiyorum. Her iki grafik kartının da GDDR6 bellek standartlarında geleceğinin altını çizelim.

Piyasada bu denli ekran kartı kıtlığı yaşanırken, umarız yeni seriler piyasayı rahatlatır. Zira kripto para madenciliği yüzünden artan ekran kartı fiyatları son kullanıcıyı gerçekten çok üzdü. Bakalım NVIDIA yeni GTX 2000 serisine nasıl hazırlanmış hep birlikte göreceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. hbm2 li titanxin 1080ti den sadece yüzde 10 hızlı olduğunu görünce %70 denmesi çok komik olmuş gerçekten. Şahsi fikrim farkın %30 dahi olmayacağı yönünde.

  2. Eğer bahsi geçen yüzdelik artışlar bahsettiğiniz değerlerde olması ihtimalinde dahi minerlar bu değerleri asla kacirmazlar.piyasada ekran kartı bulmak. Daha zorlaşacak gibi görünüyor

  3. Abi şu sistem uyuyormu birbirleriyle yardim edin sistem :
    Asrock fatality x299 i9 xe
    2x titan v e. Karti
    3x samsung 960 pro ssd
    4x samsung 860 pro ssd
    Gskill 4200 mhz 64 gb ddr4 ram
    i9 7980xe islemci
    Thermaltake core wp200 kasa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler