Cuma, Mart 29, 2024

ASRock, AMD Masaüstü Ryzen 2000 serisi için BIOS desteğini duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 2000 serisi artık hazır. Şirketler ön planlamaların yanı sıra çalışmalarını da tamamlamış durumda. İlk güncelleme ise her zaman olduğu gibi ASRock firmasından geldi. ASRock Ryzen 2000 için hazır olduğunu ve şirket neredeyse tüm AM4 anakartlar için BIOS güncellemelerini tamamladığını duyurdu. En yeni BIOS‘lar yaklaşmakta olan Zen + mimarisi ve işlemcileri için AGESA kodu ile geliyor.

ASRock Hangi Anakartlar ile Ryzen 2000 Destekleyecek?

Şuanda Türkiye’de çok fazla oyuncu ve donanım sever tarafından tanınmayan, ancak dünya genelinde büyük bir kitleye sahip olan ASRock anakart güncellemelerini Ryzen 2000 serisi için hazırladı. Sadece X370 Taichi ve Fatal1ty X370 Professional Gaming serileri Ryzen 2000 destekleyen BIOS güncellemesi almadı. Aşağıda görmüş olduğunuz tüm anakart modelleri güncellemeye dahil edildi. Güncelleme detaylarının 9 Şubat tarihinde açıklanması bekleniyor. Bu tarihten sonra tüm ASRock AM4 anakartlar Ryzen 2000 destekleyecek.

Ryzen 2000 serisini destekleyen anakartlar (başka bir deyişle, üretici tarafından güncellenen modeller) aşağıdaki etikete sahip olacak. Bu etiketleri anakart kutularının üzerinde görebileceksiniz. Son kullanıcılar ise mevcut anakartlarını Ryzen 2000 serisine güncellemek isterlerse sorunsuz geçiş için BIOS’u güncellemeleri gerekecek. Bu durum tabii ki yeni bir Ryzen 2000 serisi işlemci almanız durumunda geçerli olacak.

amd ryzen 2000 etiket

ryzen 2000 asrock anakartlar

Aşağıdaki görsellerden de mevcut AM4 destekli anakartınızı nasıl Ryzen 2000 serisi işlemcilere uygun hale getirebileceğinizi ASRock resmi web sitesinde anlatmış. Konu hakkında aklınızda soru işaretleri varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.

Asrock AMD Ryzen 2000 Bios Guncellemesi

Asrock AMD Ryzen 2000 Bios Guncellemesi 002

Asrock AMD Ryzen 2000 Bios Guncellemesi 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler