Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Snowy Owl EPYC 3000 Serisi İlk Anakart Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ileri teknoloji gömülü sistemler için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Biz Ryzen işlemcileri beklerken, bu sefer ufak bir sürpriz yaşanarak AMD Snowy Owl EPYC 3000 serisi için ilk anakart görüntülendi. Yeni anakart üzerindeki tüm teknik veriler henüz belli olmamasına karşın, bize net detaylar veriyor.

AMD Snowy Owl: EPYC 3000 Serisi

Snowy Owl platformunu ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Zira ilk olarak sızdırılan sunumda bu ismi bir yıl önce de görmüştük. Snowy Owl platformu temelde ağ ve iletişim için gömülü bir çözüm olarak sunulurken, tam teşekküllü EPYC CPU’lar ile herhangi bir şekilde rekabet etmeden piyasadaki yerini alacak.

Sızdırılan slaytlarda 16 çekirdekli Zen mimarisi listelenirken, Snowy Owl destekleyen ilk anakartın ise 8 çekirdeği destekliyor olması bize ufak mesajlar veriyor.

AMD EPYC Snowy Owl Embedded

IBase MBN806 olarak listelenen bu anakart, EPYC Embedded 3201 SOC‘un özelliklerini mimarisinde taşıyor. 128 GB’a kadar ECC ve DDR4’ü destekleyen 8 çekirdekli / 8 iş parçacıklı SOC diyebiliriz. Arka panelde isteğe bağlı olarak PCIe yuvası görülüyor. Ancak bu anakartın temel amacı ağlar üzerineyken, mevcut bir Gigabit Ethernet portu ek NIC modülleri ile geliştirilebiliyor. Son olarak anakartın M.2 desteğinin de olduğunun altını çizelim.

MBN806 anakart, iBase adı verilen Tayvanlı bir şirketin 2018 ürün belgesinde listelendiği görülüyor. Yeni Ryzen işlemciler piyasaya çıkmadan önce bu tip gelişmelerin olduğunu görmek yine AMD’nin 2018 yılı içerisinde ciddi hazırlıklar içerisinde olduğunu gösteriyor.

AMD EPYC Snowy Owl Embedded 002

AMD EPYC Snowy Owl Embedded 003

Yakın zamanda Ryzen 2 almayı düşünüyor musunuz?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler