Cuma, Nisan 19, 2024

SK Hynix AMD ve NVIDIA İçin GDDR6 Bellekleri Onayladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yukarıdaki başlık aslında konuyu çok güzel özetliyor. Biraz daha detaylara inecek olursak eğer; SK Hynix yeni ekran kartları için bizlere yeşil ışık yakmış oldu. Yani yeni dönemde GDDR6 belleklere sahip ekran kartlarına hazır olun. Her zaman ki gibi AMD ve NVIDIA iş birlikleri ile yeni nesil teknolojilerin sampinglerini bol bol görebileceğiz.

Hynix Neleri Değiştirdi?

Aslında şuan ki verilere göre çok büyük değişiklikler yok. Hatırlarsanız bir kaç hafta önce Samsung tarafından da 16 GB / 18 Gbps çipleri duyurulmuş ve piyasa hareketlenmişti. Şimdi de SK Hynix 8 GB / 14 Gbps bellek tiplerini sundu. NVIDIA ve AMD, GDDR6 tabanlı yeni ürünler için aynı bellek yapılandırmaları kullanmayacak. Detayda neler değişti bilinmiyor ama GDDR6 görünümlü 8 GB / 14 Gbps bellekler akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Önemli Not: Bellekten bahsederken aklınıza RAM gelmesin hocalar. Bilmeyen arkadaşlarımız için söyleyelim; SK Hynix ve Samsung tarafından geliştirilen bu bellekler ekran kartlarında kullanılan belleklerdir. Bu belleklerin gelişmesi ve hızlanması demek, ekran kartlarının da performans bazında artışa gitmesi anlamına geliyor.

SKHYNIX GDDR6 bellekler

Samsung 16Gb GDDR6 bellekler

İlginç bir şekilde Samsung, 16 GB / 18 Gbps modüllerini 768 GB / Sn’ye varan bir bant genişliği ile tanıtıyor. NVIDIA’nın Titan serisindeki high-end ürünlerine çok benzediğini belirtelim.

Şuanda GDDR6 bellekler için diğer teknik veriler ve detaylar açıklanmadı. Ancak 2018’in ikinci ve üçüncü çeyreğinde bu bellekler ile tanışabileceğimiz konusunda büyük detaylar bulunuyor. Hatırlarsanız şurada daha önceden NVIDIA’nın GTX 2000 serisi modellerini sizlerle sızıntı olarak paylaşmıştık. Bakalım yeni detaylar bu haberleri doğrular nitelikte olacak mı?

SK Hynix GDDR6 16 Gbps bellekler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler